Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е топ рецептата за десерт за капризни гости

Ключови думи: руло, пандишпаново руло с крем, флагман, рецепта

Опитайте това домашно руло с пудинг по рецепта от старите кулинарни книги и ще останете приятно развълнувани. Пухкав пандишпан, вкусен бабин крем в неустоимо съчетание – за това си мечтаят всички капризни гости, повярвайте!

Ето рецептата за Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче:

Продукти:

За крема:

500 мл прясно мляко
1 жълтък
8 г ванилова захар
4 с.л. захар
3 с.л. царевично нишесте
40 г бял шоколад
За тестото:

3 яйца
100 г захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
10 с.л. брашно
12 г бакпулвер
лимонова кора от 1 органичен лимон
конфитюр на вкус
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Първо пригответе крема – изсипете млякото в тенджера, добавете жълтъка, ваниловата захар и 4 супени лъжици захар.

Добавете 4 супени лъжици царевично нишесте и разбийте добре с бъркалка.

Поставете на котлона на тих огън.

Сварете гъст крем.

Сега добавете начупения бял шоколад към крема.

Разбъркайте, за да се разтопи.

След това прехвърлете крема в пош.

Оставете да се охлади напълно.

Сега ще приготвим тестото.

Разбийте 3 яйца в купа, добавете кристална захар и разбийте с бъркалка.

Добавете олио, мляко и разбъркайте.

Поръсете брашното с бакпулвера.

Разбийте до консистенция без бучки.

Накрая добавете настърганата лимонова кора и лимоновия сок.

Застелете тава с размери 30 х 40 см с хартия за печене.

Изсипете тестото отгоре и го разпределете равномерно.

Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 20 минути.

След като го извадите от фурната, оставете да престои 5 минути и след това навийте тестото на руло с помщота на хартията за печене.

Увито на руло, оставете тестото да престои 10 минути и след това отстранете хартията за печене.

След това намажете рулото със сладко, намажете крема равномерно отгоре и отново навийте на руло.

Поставете в хладилника за 2 часа, за да се стегне.

След това поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
ГДБОП разби организирана престъпна група Четиримата ѝ членове изнудвали за пари в София Надарена кака "омагьоса" нападател на Генк Пам представя себе си като дизайнер, но също така е модел
Предложение предвижда богатите страни да плащат 250 млрд. долара годишно за климата Финансовият въпрос е основната тема на спорове на преговорите на конференцията COP29 Залужни: Започна Третата световна война!      Според него началото ѝ се доказвало от привличане на военна помощ от Китай, Иран и Северна Корея за Русия
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево  Кметът на Минерални бани остава под домашен арест От прокуратурата коментираха, че разследването продължава, като е възможно и повдигането на нови обвинения
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути Тя е била оборудвана с шест бойни глави: всяка от тях оборудвана с шест суббоеприпаса Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли Има нужда от облекчаване на режима по отношение на предоставяните документи
Русия превзе още територия в Източна Украйна Селото е разположено на 12 км северно от Курахово  "Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам" Това сподели холивудска звезда, разказвайки перипетиите си
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово Движението ще бъде ограничено за 3 часа Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024 Надпреварата се провежда за първи път