Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

И пържолите не са това, което бяха - британците ще ги правят от гъби

Ключови думи: пържоли, месо, гъби, великобритания, стек

Яденето на гъби във Великобритания непрекъснато се увеличава през последните години заради проучвания, които показват, че те са изключително полезни за здравето. На Острова вече работят върху създаването на пържола от тях, съобщава НОВА.

Продажбите на гъби в магазините са скочили с 20% през последните 10 години, а при някои специални видове даже пет пъти повече. Вече дори се правят образователни турове в английските гори, по време на които човек може да се обучи къде и как да ги бере.

Националният тръст, който стопанисва десетки туристически обекти в Англия, обяви, че премахва гъбите от менюто в ресторантите си. Причината е, че се отглеждат върху торф, идващ от блата, чието изчезване допринася за климатичните промени.

Пол Дайър е професор по гъбична биология в университета в Нотигнгам и бе сред поканени в британския парламент учени, които трябваше да разяснят на депутатите в крайна сметка необходимо ли да се насърчава или забранява производството гъби и техни производни.

„Обединеното кралство е световен лидер в тази област – производството на микопротеин или гъбена храна. Той се събира, компресира и обработва, за да стане храна, която може да се продава. В нея има около 40 до 50 процента протеин в сухо тегло. Тя съдържа и много добри, диетични фибри. Има и витамини. Що се отнася до емисиите в околната среда от производството на микопротеини, то те са едва около 10 процента от въглеродните, отделяни от едрия рогат добитък и около 30 процента от тези отделяни при производството на пилешко месо”, поясни Дайър.

А пържолите от гъби имат вкус като телешките, но са направени от мицел, създаден в големи резервоари за ферментация. Все още производството им е пробно и в малки количества. Затова и цената им е доста по-висока от тази на традиционните телешки стекове.

1
Коментара по темата
1.
Ал
14.04.2024 11:56:09
Добре че не са от оборска тор!
  Добави Коментар
Без паника! Зимата смалява пенисите с 50% Просто влезте в топла стая или си вземете хубава топла вана и ще се оправите, посочват експерти 6 начина да разберете дали връзката ви с любимия е реална или е просто илюзия Това вълшебно чувство „любов от пръв поглед“ може да не е толкова истинско
4 зодии, които обичат да симулират щастие Ето кои са те  Най-вкусната и мека домашна питка с мак и сусам Вижте рецептата
Храните, които борят стреса, напрежението и безпокойството Тези храни и напитки ни помагат да се отървем от негативните емоции и да си дадем поне малко спокойствие Тийнейджъри нападнаха продавач е столичен мол 16-годишните хулигани избягали, извикаха полиция и линейка в търговския център
Йордан Цонев: Санитарният кордон не ни притеснява Ние не сме участвали в нито една коалиционна конфигурация, когато Бойко Борисов е бил премиер, заяви още той Ще донесе ли новата седмица затопляне на времето Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност
Общините борят боклука с вдигане на промилите Повече с 2000 тона Дянков: Много вероятно е да влезем в еврозоната през 2028-2029 година Инфлацията, дефицитът и още други дупки са все още спънка за влизането ни в еврозоната, посочва екс финансовият министър
Официално зарязва чалгата, ето с какво ще се занимава Ромският славей прохожда в актьорството Отиде си режисьорът, обучил Иво Димчев, Нети, Орлин Павлов, Елена Петрова Творецът Николай Георгиев основа легендарния Театър-студио 4ХС и Театър – лаборатория „Алма Алтер"