Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

И пържолите не са това, което бяха - британците ще ги правят от гъби

Ключови думи: пържоли, месо, гъби, великобритания, стек

Яденето на гъби във Великобритания непрекъснато се увеличава през последните години заради проучвания, които показват, че те са изключително полезни за здравето. На Острова вече работят върху създаването на пържола от тях, съобщава НОВА.

Продажбите на гъби в магазините са скочили с 20% през последните 10 години, а при някои специални видове даже пет пъти повече. Вече дори се правят образователни турове в английските гори, по време на които човек може да се обучи къде и как да ги бере.

Националният тръст, който стопанисва десетки туристически обекти в Англия, обяви, че премахва гъбите от менюто в ресторантите си. Причината е, че се отглеждат върху торф, идващ от блата, чието изчезване допринася за климатичните промени.

Пол Дайър е професор по гъбична биология в университета в Нотигнгам и бе сред поканени в британския парламент учени, които трябваше да разяснят на депутатите в крайна сметка необходимо ли да се насърчава или забранява производството гъби и техни производни.

„Обединеното кралство е световен лидер в тази област – производството на микопротеин или гъбена храна. Той се събира, компресира и обработва, за да стане храна, която може да се продава. В нея има около 40 до 50 процента протеин в сухо тегло. Тя съдържа и много добри, диетични фибри. Има и витамини. Що се отнася до емисиите в околната среда от производството на микопротеини, то те са едва около 10 процента от въглеродните, отделяни от едрия рогат добитък и около 30 процента от тези отделяни при производството на пилешко месо”, поясни Дайър.

А пържолите от гъби имат вкус като телешките, но са направени от мицел, създаден в големи резервоари за ферментация. Все още производството им е пробно и в малки количества. Затова и цената им е доста по-висока от тази на традиционните телешки стекове.

1
Коментара по темата
1.
Ал
14.04.2024 11:56:09
Добре че не са от оборска тор!
  Добави Коментар
Направи любопитно признание Защо Скарлет Йохансон не се снима с фенове? Не съм болен от рак Той обясни, че естетиката е била напълно на заден план и се е подложил на процедурата не само защото не е бил доволен от начина, по който е изглеждал
Мартин се оказа страшно ла*но Елвира бе подложена на унизителен линч от двамата "ергени" Умря след употреба на райски газ Тя беше еротичен модел в Онлифенс
Градев сподели тежки думи за Бербатов и Величков Адвокатът с реакция Поморие бе домакин на Комитета за наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Ето подробности
Иво Христов: Все още не сме избегнали Армагедон заради грешниците от ЕС  Какво значи да се запази достойнството на една държава, която преследва църквата, която взриви Северен поток, каза за Украйна бившият евродепутат Тръмп с първи коментар след важното изказване на Путин Ето какво сподели държавният глава на САЩ
"Толкова съм щастлив" Модерен "върколак" получи награда МВР със зов за помощ! Няма следа от издирваната Христина Към момента на изчезването си е била облечена с дългото черно палто с качулка
Бургазлийка игра много смело в "Сделка или не" Късметът обаче не беше с нея в предаването Може би сте психопат, ако... В Нидерландия твърдят, че...