Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусния тутманик го прави баба, но вече мога и аз, защото ми издаде рецептата

Ключови думи: тутманик, рецепта, флагман

Всеки помни бабините закуски. Те са най-вкусни и винаги успяват да ни заситят по един великолепен начин. Можем да ги похапваме до преяждане и пак няма да ни омръзнат. Истинска магия е това.

Днес ще ви споделим рецептата за неустоимия тутманик на баба, който още сега да си приготвите. Направата му не изисква сложни процеси и техники. Всеки би се справил с изпълнението на тази кулинарна творба, без да са му нужни особени познания в кулинарията.

Ето и какви продукти да си набавите:

3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сода
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
500-700 грама брашно
110 грама масло
370 грама сирене

Приготвяне на тутманика:

За да активирате маята трябва да я смесите с вода и да добавите захарта. Изчакайте известно време, докато не започне да набъбва.

Използвайте всички продукти, без сиренето, за да замесите тестото. След като се получи меко тесто, разделете го на три равни части, които след това да разточите в правоъгълни кори.

Всяка кора я намажете с масло и след това поръсете с натрошено сирене. Завийте я на руло.

Пригответе си тавичка, която предварително да омаслите. Всяко едно руло нарежете на парчета и след това ги подредете в тавичката.

Имайте предвид, че парчетата ще увеличат обема си, затова е препоръчително да оставяте по малко място помежду им.

Преди да поставите тутманика във фурната, намажете го с разбития жълтък. Вкусотията се пече на 200 градуса в продължение на 20 минути или докато не хване златиста коричка.

След изпичането на тутманика, задължително поръсете с малко водичка и го завийте с кърпа.

Сервирайте на парчета в компанията на домашно приготвен айран. Това е една от най-вкусните закуски, които наистина си струва да опитате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Невиждана киша удря София, по Черноморието е по-спокойно В проходите "Петрохан", "Витиня" и "Предела" се очаква обстановката да е тежка Горящ камион край Стара Загора затвори магистралите “Тракия” и “Марица” за часове Движението по двата аутобана в посока София е вече възстановено 
Ивайло Мирчев: Трябва да изберем Кирилов, за да спрем Сарафов за главен прокурор Той се противопостави на изключването на Лорер и Божанков от ПГ на ПП-ДБ, въпреки че не подкрепят решението, което е много важно за тях Може да се стигне до интензивна война, ако примирието бъде нарушено, предупреди Нетаняху Ливанската армия обвини Израел, че го е нарушило няколко пъти 
Изтребват овцете в сливенско село заради огнище на шарка  Резултатите са лабораторно потвърдени и животните подлежат на евтаназия 4 причини за разпад на комуникацията в брака Дълготрайните връзки не могат да просъществуват щастливо и качествено без добро общуване между партньорите
Тези дрехи нямат място в пералнята - НЕ ги перете там Вижте какво не бива да слагате в барабана Видяла Ванга след смъртта й Не ме мислете за луда, някаква сила ме спаси в храма на пророчицата, разказва звездата Мими Иванова
Последен шанс за нещо голямо за 4 зодии Последни дни на ноември носят успех за някои представители на зодиака Рецепта за крем супа от печен чесън Много ароматна и вкусна супа за студените дни
Разкри истината за храната в Игри на волята Професионалният акробат Борисенко напусна шоуто и направи своите анализи и равносметки от представянето си в екстремното риалити Шпионския скандал във Великобритания: Двама от българите се признаха за виновни Това стана ясно по време на днешното заседание срещу групата в централния наказателен съд в Лондон