Сиромашка баница без кори, правя я по тайна мамина рецепта
Това е ястие, което майка ми често правеше, когато бяхме деца, но го прави често и днес, когато цялото семейство се събере и има нужда от нещо бързо за хапване.
Накратко, Сиромашката баница (както я нарича мама) е бързо, просто и евтино ястие за цялото семейство.
Освен това това ястие е доста лесно, чудесно е да се направи като вечеря, за да не ви тежи на стомаха. Особено за децата е страхотно, защото обичат да хапват нещо мекичко, като баница, но много вкусно.
Сиромашка баница
Необходими продукти:
3 яйца
3 пълни лъжици брашно
500 мл прясно мляко
2 пълни лъжици заквасена сметана или малко кисело мляко
сол на вкус около 10 гр.
Ако правите по-голямо количество, трябва да знаете, че за 1 яйце се използва 1 пълна лъжица брашно, пише gotvq.eu.
Начин на приготвяне:
Счупете трите яйца в купа и ги разбийте с бъркалка. Посолете на вкус и добавете сметаната и накрая добавете брашното. Цялата смес се обединява добре и се разбърква, за да няма бучки.
Кръгла или правоъгълна тава със среден размер се намазва с малко олио и се изсипва сместа в нея. Не се притеснявайте, ако сместа ви се стори рядка, така трябва да бъде, не добавяйте повече брашно.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути докато хване коричка отгоре. Сервирайте със сирене, кисело мляко или студено месо.
Да ви е сладко!