Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот сме се чудили как да отстраним лошата миризма в хладилника, а отговорът е бил под носа ни

Ключови думи: миризма в хладилника, хладилник

Най-честият източник на неприятна миризма е недобре затворен съд с храна, развален плод или зеленчук в задната част на хладилника.

Ако сте сигурни, че сте почистили хладилника и че той работи правилно, а неприятните миризми все още продължават, тогава трябва да посегнете към едно неочаквано средство, което обаче се намира в абсолютно всяко жилище.

Именно с него ще може да забравите буквално за всички лоши миризми от хладилника и ще се радвате на свеж аромат. Дори не подозирате за какво точно става въпрос.

Когато нещо излъчва миризма, това е така, защото то отделя малки молекули, които се разпространяват във въздуха, преди да усетите каквото и да било. При топъл или влажен въздух носът ви е още по-чувствителен и тогава миризмите могат да се разнасят още по-бързо.

Ако не сте го пробвали това лято, сега е подходящият момент - поставете току-що отворената ролка тоалетна хартия на задния рафт на хладилника, посред зима, и ще си спестите много работа, съобщи телевизия N1.

Хладилникът не е топъл, но със сигурност е много влажен и пълен с различни храни, всяка от които има своя специфична миризма. И вместо да си губите времето в безсмислено търкане, което няма да ви помогне много, просто използвайте тоалетната хартия.

Както знаете, тоалетната хартия е изключително абсорбираща, но тя не само абсорбира течности при пряк контакт - тя може да ги поеме и от заобикалящия я въздух. Поставянето на чиста ролка тоалетна хартия в хладилника ще абсорбира част от вътрешната влага, заедно с частиците от неприятната миризма.

Винаги поставяйте току-що отворена ролка, избирайте чиста целулозна хартия и такава от производител, който има всички важни сертификати, като например за съответствие със стандарта IFS. Този производител има контролирано производство - той е следвал всяка стъпка, за да отговори на поставените високи стандарти за качество, пише "Дарик".

Можете също така да опитате с неизбелена хартия, тъй като тя се произвежда от чиста, неизбелена целулоза, която всъщност е със светлобежов цвят.

След няколко дни можете да смените ролката и ще забележите, че употребената хартия е влажна и готова за изхвърляне.

Този трик стана хит миналото лято, а тази зима отново е актуален сред домакините, защото хладилниците ни са "пълни" след различни празници, така че миризмите на различни храни се "сблъскват" в хладилниците.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Археологически музей ще бъде издигнат в Обзор В последните няколко години община Несебър направи значителни инвестиции в инфраструктурата на Обзор Спортна България скърби Отиде си млада баскетболна надежда
Обесилият се полицай оставил предсмъртно писмо? Жената, с която живее, го заварила същата нощ да пише на бял лист Дари 20 милиона Железния получи хонорар от 20 милиона долара за боя с Пол и дари сумата до цент
Ето кой ще печели „Биг брадър" Зрителите три пъти спасяват от изгонване фризьорът с трудно детство Марио "Путин е Хитлер на този век" Легендарен журналист скочи словесно на Владимир Путин
Закъса Предлагат се звездни дрехи "втора употреба" Напук на МНС Орбан кани Нетаняху в Унгария
Близо 12 000 контрабандни „маркови“ стоки задържаха на МП Лесово По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас Майка на нападнато момиче в София: Банди ходят в мола за грабежи и изнасилвания Има групи, които се бият, носят оръжия – боксове, ножове, каза тя
Британски генерал: Готови сме да се бием с Русия още сега И все пак британските сухопътни сили имат редица проблеми  Може ли доц. Киселова да оглави парламента и да се сложи край на политическата криза? Политолог предлага нов критерий за избор на председател - ситото да е по научни степени