Бърз карамелен десерт в чаши - хем евтин, хем с вкус на скъпа сладкарница
Отлична рецепта за карамелен крем в чаши, който се прави почти от нищото – само мляко, захар и царевично нишесте, без така модерните напоследък маскарпоне или сметана. Има вкус на скъп сладкиш, а е лесен за приготвяне. Направете си и вие тази Карамелена бомба за 10 минути, за да се подсладите този уикенд:
бомба за 10 минути
Необходими продукти:
900 мл прясно мляко
2 супени лъжици масло
4 супени лъжици царевично нишесте
захар
орехи (по избор)
Начин на приготвяне:
Оставете 1 чаша мляко настрана.
В останалото смесете 3 супени лъжици с връх нишесте и захар (добавете захар на вкус).
Сварете гъст крем при непрекъснато бъркане.
Добавете 1 супена лъжица масло към още горещия крем и разбъркайте.
Насипете крема в десертни чаши.
Смесете 1 супена лъжица нишесте в останалото мляко.
Разтопете 3 супени лъжици захар в касерола.
Добавете маслото и разбъркайте.
Към врящата смес постепенно добавете млякото и нишестето и варете карамела при непрекъснато бъркане.
Изсипете отгоре върху крема в чашите.
Гарнирайте с орехи, най-добре запечени, и оставете да изстине.
Сервирайте крема добре охладен.
Ало ,насрания ,никъде не пише КРЕМ КАРАМЕЛ ,пише КАРАМЕЛЕН СЛАДКИШ .Ама като не излизаш от кенефа ,как да прочетеш ?
---
Че те скъпите ни сладкарници са точно такива - евтини пластмасови бутилки вода на петорни цени. Всичко останало е на същата схема