Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този десерт е по-сочен и лек от реване, направо се топи в устата

Ключови думи: реване, флагман, десерт, рецепта за сочен десерт

Почти няма човек, който да не харесва този простичък и вкусен сладкиш. Направете го още днес, гарантирано ще ви хареса. Сервирайте го добре охладен от хладилника.

Сръбски кох с прясно мляко

Продукти за тестото:
6 яйца
6 супени лъжици захар
7 супени лъжици грис
Продукти за заливката:
1 литър прясно мляко (краве или друго по избор)
20 г ванилова захар (2-3 пакетчета)
6 супени лъжици захар

Начин на приготвяне:
Разделете яйцата, които преди това са били държани на стайна температура, на белтъци и жълтъци в отделни съдове. След това разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захарта.

Бийте достатъчно дълго, докато получите твърд и лъскав бял сняг, който не пада от лъжица. След това започнете да добавяте жълтъците, един по един, като непрекъснато бъркате с миксера.

Накрая добавете гриса и разбъркайте с лъжица, за да остане сместа въздушна и ефирна. След като получите компактна смес я изсипете в предварително намазнена тава с размери 20х30см.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което веднага намалете на 180 градуса и печете около 20 минути до хубаво зачервяване. През това време пригответе заливката:

Сложете литър мляко в тенджера, след което добавете шест супени лъжици захар и 2-3 пакетчета ванилова захар на вкус. Сложете тенджерата на огъня и загрейте, докато заври. От момента на кипене варете още 6-8 минути на умерен огън.

След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и с помощта на черпак го полейте равномерно с топлото мляко. Оставете да изстине първо на стайна температура и след това в хладилник.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Възпитаници на Музикалното училище в Бургас ще бъдат солисти на симфоничен концерт в петък Зад диригентския пулт застава доайенът в съвременното българско културно пространство – проф. Деян Павлов, преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ Днес награждават участниците в Епархийския конкурс „Децата и вярата“ За поредна година Сливенска епархия подпомага провеждането на конкурса
Защо най-често се влюбваме през пролетта Достатъчното производство на тези хормони кара хората да чувстват по-уверени и по-привлекателни Открита приемна с общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Мястото на срещата е клуб "Лазур", намиращ се в бл. 144 в ж.к."Лазур"
Тези зодии ще се освободят от тежки емоции и ще започнат начисто Днес звездите вещаят позитивна промяна В събота е голям празник! Задължително се спазват тези обичаи и поличби, а на трапезата се слага... Празникът, който е познат и като Лазарова събота, Лазарица, Лазар, е подвижен и винаги се пада в събота точно осем дни преди Великден
Всички правим тези грешки при варенето на яйцата, затова се пукат Откакто научих това, стават перфектни Каква заплата устройва младежите Искат около 3 хил. лева
Каква е заплатата в хотелиерския сектор Средната брутна месечна заплата в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ през 2024 г. е 1472 лв. Никога не предавайте тези зодии, ще ги загубите завинаги Има представители на няколко зодии, които цял живот ще си помнят с горчилка грешката ви
Миналата година боядисах яйцата с бяло вино и станаха малки бижута Много е лесно Полицай "подпрял" мъртвопиян шофьор с 3,53 промила Пробата за алкохол на шофьора показва, че е карал с 3,53 промила в кръвта си