Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърза и лесна капама по стара българска рецепта

Ключови думи: капама, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кисела зелка - 1 бр.

свинско месо - 500 г

телешко месо - 500 г

пилешки бутчета - 2 бр.

наденица - 1 бр.

ориз - 1 ч.ч.

сланина

червено вино - 1 ч.ч.

дафинов лист - 6 листа

червен пипер - 2 с.л.

кимион - 1 ч.л.

сол - на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Преди да започнем да режем киселото зеле на ситно, си оставяме няколко листа за отгоре. Измиваме си ориза и го отцеждаме от водата. Нарязваме си свинското и телешкото месо на едри парчета, а пилешките бутчета - на две. Осоляваме месото и го поръсете с малко черен пипер, а сланината - на тънки ивици.

Приготвяме си голям глинен гювеч и на дъното поставяме 2-3 ивици сланина. След това поставяме половината от целите зелеви листа. Започваме да нареждаме ситно нарязано кисело зеле и половината от ориза.

Поръсваме с половината от подправките, след което няколко ивици сланина, половината месо свинско и телешко и половината наденица. Нареждаме отгоре отново всички останали съставки на пластове, накрая поставяме и пилешките бутчета в празничната капама. Завиваме всичко с останалите цели листа кисело зеле и поливаме с червеното вино и 1 чаена чаша зелев сок. Затваряме капака на селската капама, включваме фурната на висока степен, докато заври.

След като заври, намаляваме фурната до 160 °C и оставяме да се пече около 5 часа.

Източник: Gotvach.bg

1
Коментара по темата
1.
бат Герги
24.12.2023 00:23:16
кисел бъркоч за затлъстели
  Добави Коментар
Водещият ортопед-травматолог проф. Асен Балтов ще консултира и преглежда в „Сърце и Мозък“ Бургас Необходимо е предварително записване на час на тел: 056 703003. Намерих цаката на пухкавата баница, вече не редя и не навивам корите Забравете за стандартните и скучни рецепти, приготвили сме ви нещо уникално
Затова се пукат и не се боядисват хубаво 5 грешки, които допускаме при варенето и боядисването на яйцата за Великден Несебър отбеляза Деня на Тракия Панихида за  българските жертви на репресии и гонения в периода на Балканската война бе отслужена  в храма „Успение Богородично“
Зодиите с най-силна енергия Те са в състояние да издържат на всякакъв стрес и да влияят на околните Над 90 млрд. лева спестявания „кътат“ българските домакинства Сумата се равнява на 42,3 от брутния вътрешен продукт (БВП) на България
Шоково увеличение на жилищните заеми В рамките на година увеличението на заемите за покупка на къщи и апартаменти е с 5,95 млрд. лв. Никой не вярва, че тайната съставка на този протеинов сладолед е... Само 10 минути и няколко прости съставки – нахут, фурми и растително мляко – и ще се насладите на кремообразно, богато на протеини ледено изкушение
Иван Станчев: Китай вече е лидер, а не имитатор, в много технологични сектори Разговор с Иван Станчев, предприемач и инвеститор в технологични компании. Възпитаник на Американския университет в България (2014), основател на Lab-Away и инвеститор в множество стартъпи. . Продажбите на нови коли в България намаляват Купуват повече хибридни
Внимавайте с тези зодии, ужасно завистливи са Могат да ви подлеят вода във всеки момент Над 30 кръводарители до ранния следобед след старта на кампанията „Дари кръв - спаси живот“