Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази неделна закуска ще ви стане любима и ще я приготвите всеки ден! (ВИДЕО)

Ключови думи: бутерки, рецепта за бутерки

Готови сме да се обзаложим, че няма по-вкусни бутерки със спанак, сирене и кашкавал от тези. Както и по-лесни за приготвяне, впрочем. Те са меки, пухкави, леко сладникави заради лука и спанака и се топят в устата. Еднакво апетитни са и топли, и студени. Ако си падате по традиционните вкусове, сложете щипка джоджен вместо ригана. Той е класическа подправка за спанак.

Обичаме тази рецепта, защото е много сполучлива и гарантира винаги ефектен и вкусен резултат. Те ще разнообразят приятно съботно-неделните сутрини. Направите ли бутерките веднъж, ще си спечелите любовта на всички вкъщи, обещават от Mate Kitchen.

Ако няма да сервирате баничките на деца, можете да добавите малко люта чушка в плънката или пък да ги поръсите със ситно нарязана прясна люта чушка, преди да ги поднесете. Никога повече няма да ядете баница със спанак без щипка люто. Това автоматично означава, че бутерките се превръщат в универсално хапване. За закуска, обяд, за следобедна закуска или пък вечеря – има ли значение, щом имате пред себе си достатъчно топли бутерки със спанак, сирене и кашкавал. Напълнете си и купичка с гъсто кисело мляко и се насладете на мига.

 

Необходими продукти
бутер тесто - 0,5 пакет 

галета - 2 с.л.  

спанак - 250 гр 

лук - 1 глава 

чесън - 1 скилидка  

яйца - 2 бр 

сирене - 50 гр  

кашкавал - 50 гр  

олио - 50 мл 

риган - 1 кафена лъжица 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в загрятото олио.

2. Прибавете накълцания чесън, а след минута и нарязания на ивици спанак.

3. Запържете спанака докато се изпари водата. След това го прехвърлете в купа и оставете да се охлади.

4. Прибавете едното яйце, което сте разбили предварително, сиренето, кашкавала и ригана и разбъркайте.

5. Разстелете бутер тестото, поръсете го с галета и върху нея разпределете спаначената плънка.

6. Завийте на руло и го нарежете на широки около 2 см парчета.

7. Наредете ги легнали в тавичка, като не забравяте да оставите достатъчно разстояние между тях, защото ще се надуят. Намажете ги отстрани с разбит жълтък.

8. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути, докато тестото се раздели на пластове и спаначените бутерки придобият приятен златист загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
78-годишна жена бе пометена от автомобил В Пазарджик Отиде си Димитър Манов, президентът изрази съболезнования на близките на големия хореограф Напусна ни всеотдаен преподавател и творец със забележителна дарба, коментира за него Румен Радев
Шок за Новак Джокович Падна от 293-ия в АТП Радост за пенсионерите в... Кипър
Без венчавки до Йордановден Духовете на мъртвите обикалят през Мръсните дни, изключения се правят за гурбетчии или военни пред мисия Най-обичаната и вкусна яхния, кой не е ял Класическа рецепта, която сме приготвяли десетки пъти и пак ще ги приготвяме - пиле с грах и моркови
Затвориха Босфора, издирват брат и сестра, паднали в морето преди месец Не се съобщава докога ще бъде забранено преминаването на кораби през пролива Сложи си силикон Направих операцията в Турция при един страхотен лекар, при когото се оперират още много българки, разказа Дени от Игри на волята
Пиян тийнейджър удари дъното След доклад на случая в Районната прокуратура - Пловдив, срещу младежа е започнато бързо производство по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс Изпратихме най-топлата година, но лошото предстои Климатичните промени са прекрасна салфетка, с която можем да избършем собствените си глупости, коментира проф. Георги Рачев
Той беше любовта на живота й Дългогодишната им връзка, изпълнена с отдаденост, трудности и истинска романтика, е сред най-запомнящите се любовни истории в шоубизнеса Чифликчийските сарми на баба Йова с кисело зеле – не сте яли толкова добри Как да ги приготвите