Рецепта за задушени картофи с маслини по гръцки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 1 кг
чушки - 3 броя
моркови - 1
чесън - 2 скилидки
маслини - 1 чаша
зехтин - 1/3 чаша
риган
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета по-едро. Чушките също се измиват и почистват от дръжките и семките, нарязват се на едро. Морковът се обелва и нарязва на колелца. Чесънът се бели и реже на едро. В дълбок тиган се слага зехтинът и като загрее, се прибавят картофите, да се запечатат. Бърка се често. Следват морковът и чушките, маслините, чесън, риган. Бърка се всичко няколко минути и после се захлупва съдът с капак.
На тих огън около 30 мин се доготвят задушените картофи, за да омекнат. Накрая се посоляват и се слага черен пипер на вкус. Вашите задушени картофи с маслини по гръцки са готови да бъдат сервирани като предястие, мезе или основно.
Добави Коментар