Ути Бъчваров готви за ВИП гостите на Роженския събор, гощава ги с прасе върху качамак
Най-одумваният пилон в държавата - този на Рожен, костваше няколко безсънни нощи на Ути Бъчваров. Вместо да спи, топ готвачът си подготвял менюто, което да предложи на ВИП гостите край стърчащото съоръжение.
„Две седмици преди датата за откриването на пилона "Рожен" успях да направя менюто. Преди това доста умувах и все не бях доволен от идеите, които ми идваха. Имаше три дни, в които бях толкова напрегнат, че не можах изобщо да мигна. В крайна сметка реших на 13 юли да нахраня 200-ата хай персони със специална шопска салата, поднесена в един по-фенски стил и носеща цветовете на трибагреника. Студеното предястие е вариация на вкусно чеверме от пилешки бутчета, приготвени по специална рецепта на барбекю. Основното е обезкостено печено прасе, поднесено върху качамак. Десертът е сладолед и овче кисело мляко с плодове, мед и карамелизирани ядки”, сподели пред репортер на „Уикенд" легендарният кулинар.
И допълни, че жена му и близначките им са с него на Роженския събор.