Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Внимание! Никога не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Източник: Една.бг
Ключови думи: флагман, месо, грешки, готвене на месо

Прибрали сте се от работа и с желание сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно.

Но когато отхапете първата хапка, ви очаква неприятна изненада... Месото няма вкус, жилаво е, сухо е или не се е досготвило.

Какво се объркало с приготвянето на месото? Дали е пресолено, сухо, с неправилен сос - това са класически пропуски, които са поправими с опита.

Вижте кои са най-честите грешки при готвене на месо:

Грешка 1: Прекалено много бързате

Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки

Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

Грешка 3: Масло или олио?

Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана

Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене

Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби - предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Рибар счупи 46-г. рекорд с улова си Мъжът и улови рибата на 7 февруари и призна, че не гонил някакъв специален улов, а просто се забавлявал с приятел Пет ​​​​​години затвор за Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов при катастрофа Защитникът на осъдения и прокуратурата ще обжалват присъдата
Край! Развеждат се до часове След серия от изневери чашата на търпението й прелива, когато поредната му забежка в лицето на Светлана Василева излиза в ефир с обидни обвинения Как да се справим с ужасната болка в кръста Упражненията трябва да се изпълняват поне десет пъти на ден
Кървав кошмар в Германия! Българин намушка жена си 15 пъти, майка му му помагала 31-годишната жена имала нов приятел Възможни са промени в разпределението на мандатите, но те ще бъдат вътрешнопартийни, твърди експерт Според него е рано да се правят конкретни прогнози
Митът за самообучението на ChatGPT: Как всъщност работи изкуственият интелект? Разпространеното погрешно схващане за „обучението“ на изкуствения интелект произлиза от факта, че често използваме термини, свързани с човешкото мислене Дънки се перат така, иначе ги съсипвате Много хора не знаят, че не трябва да се перат в пералня, особено ако са скъпи, казва интернет потребител
Почина уважаван българин (СНИМКА) Михаил Михайлов бе неуморен защитник на българските животновъди Полицаи запознаха бургаски пенсионери със схемите за алоизмами Разговорът продължи близо 2 часа
Тези постни мекици по нищо не отстъпват на другите, цялата къща ухае невероятно Eвтина, бърза, а се получават наистина пухкави и сочни мекички Става по-хубаво и от най-професионалната торта! Просто пъхаш в хладилника и след час е истинско вълшебство! Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш, за който дори не ви трябва фурна