Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Внимание! Никога не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Източник: Една.бг
Ключови думи: флагман, месо, грешки, готвене на месо

Прибрали сте се от работа и с желание сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно.

Но когато отхапете първата хапка, ви очаква неприятна изненада... Месото няма вкус, жилаво е, сухо е или не се е досготвило.

Какво се объркало с приготвянето на месото? Дали е пресолено, сухо, с неправилен сос - това са класически пропуски, които са поправими с опита.

Вижте кои са най-честите грешки при готвене на месо:

Грешка 1: Прекалено много бързате

Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки

Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

Грешка 3: Масло или олио?

Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана

Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене

Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби - предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъчи го коронавирус Сантана влезе в болница Много грозен побой в страната 42-годишен мъж посегна на баща си
Посланикът на България в САЩ подаде оставка! Завръща се в Поморие? Георги Панайотов зае поста през 2022 г Прави интересен ход Меси ще е парламентьор между Интер Маями и Модрич
Министър Мирослав Боршош и кметът на Велико Търново обявиха кога ще се проведе важно изложение Събитието е без аналог на Балканите Потвърдено: Марин Маринов е убит от израелски танков снаряд Израелските сили за отбрана признаха, че по погрешка са стреляли по обект на ООН
Проф. Мария Нейкова: Работих с кметовете като със съюзници и нося област Бургас със себе си На прощаване бившият губернатор пожела успех на новия областен управител Владимир Крумов Жена бе отнесена на пешеходна пътека Неприятен инцидент в Пловдив
Голяма трагедия в училище във Франция Фатална атака в учебно заведение в Нант Драмата с Дани Кики продължава Пуснаха го на свобода
80 хиляди литра евродизел се изляха в Дунава Прокуратурата е започнала разследване на степента на замърсяване Най-голямата кражба на фирма в България бе обезсилена от съда Магистратите върнаха окончателно асансьорната фирма "Изамет 1991" на Явор Златанов