Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пълнено пилешко руло с тиквички и крема сирене

Ключови думи: рецепта, руло, пилешко месо, тиквички, крема сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешки гърди - 2 бр.

тиквичка - 1 средна или 2 малки

крема сирене - към 200 г на вкус или по - малко

зехтин - екстра върджин

сол

копър 1 връзка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пълнените пилешки рула с тиквички и крема сирене са бързо и лесно второ ястие, идеално за лятото, вариация на класическата рецепта за пилешки рулца. Пригответе ги за вкусна вечеря със семейството или приятели - на фурна или на тиган: дори децата ще ги харесат За тази рецепта купих две хубави пилешки гърди около 500 г всяка. Имате нужда от остър нож, за да нарежете.

Междувременно разрежете пилешките гърди на две по дължина, отстранете костта и хрущяла. С остър нож правим вертикален разрез и можете да направите джоб и да напълните или да продължите да отваряте, като правите малки разрези. Така пилешките гърди ще трябва да се развият с прогресивни разрези, като си помагате с ръце, посоляваме и по желание поръсваме пипер. Получихме 2 порции пилешки гърди, готови за пълнене с повече плънка.

Измийте тиквичките и ги настържете с ренде с големи дупки. Сложете ги в купа, посолете и разбъркайте с нарязаният копър . Поставете пилешките гърди върху работна повърхност. Овкусете ги със сол и черен пипери ги напълнете с крема сиренето и настърганите тиквички. Навийте на рула, затворете с клечки за зъби и ги пасирайте с брашно. Поставете пилешките руладини в тава и обличайте със струйка екстра върджин зехтин.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути. Вашите пилешки рулца с тиквички са готови за сервиране. Ако желаете на тиган да ги приготвите, първо, запичате от двете страни, посоляват се, заливат се с бялото вино и се варят на тих огън под капак около десетина минути, като се обръщат от време на време. Който и вариант да изберете, ще е вкусно и диетично ястие!

Съвет: Който предпочита, може да приготви пилешки рулца с тиквички на грил вместо с настъргани. Можете също да добавите варена шунка или шпек, моцарелата, скаморца или меко сирене, което имате на разположение. Ако не разполагате с време, можете да приготвите рулцата предния ден и да ги приберете в хладилника, докато дойде време за готвене.

Съхранение: Можете да съхранявате пилешките рулца с тиквички в хладилник за 2 дни, в херметически затворен съд.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцели флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа