Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кисело зеле по добруджански – постна рецепта за празниците

Ключови думи: кисело зеле, кисело зеле по добруджански, постни ястия, пости

Кисело зеле или туршия са нещата, които всеки похапва тази зима. Те често присъстват на трапезата за Бъдни вечер и Коледа, а защо не и в дните около празниците.

Ако не обичате да свивате сарми с часове до печката, а същевременно харесвате комбинацията от ориз и кисело зеле, то може да направите едно много вкусно и лесно ястие за дните, в които не ви се яде месо.

Постни рецепти – кисело зеле по добруджански
Необходими продукти:
600 г или около половин зелка;

250 г ориз;

1 суха червена чушка или малко нарязана от фризера;

2 чаени чаши вода;

червен пипер, сол и олио на вкус.

Как да си приготвите добруджанския ориз?
Някои го наричат зеле по добруджански, но в ястието по-скоро присъства повече ориз, отколкото популярния ферментирал зеленчук. Първото, което трябва да направите, е да го нарежете на ситно.
Задушавате го в мазнината за няколко минути. После наситнявате чушката и заедно с нея добавяте червен и черен пипер, накрая и солта. Хубаво разбърквате.

Почиствате ориза и го измивате хубаво.

В тавичка, която е леко намазнена, изсипвате част от киселото зеле. После слагате отгоре ориза. После минавате към втори пласт зеле, което хубаво да покрие ориза.

Отгоре изливате двете чаени чаши вода. По време на печене може да добавите още малко, зависи от ориза, който сте избрали да сготвите.

Тавата с ориза и киселото зеле се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна. След около 10-15 минути се намалява на 200. Пече се до готовност.

Рецептата е много лесна за изпълнение. Да ви е сладко!

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Известният уролог доц. д-р Цветин Генадиев преглежда отново в Бургас на 7 май Доц. Генадиев е съосновател на първия Простата център у нас и има над 70 научни публикации в областта на урологията Мегз отваря ресторант в Дубай Мегз е направо обсебена от готвенето и не спира да твори кулинарни изкушения
Минималната стипендия за студентите се вдига на 150 лв. Докторантите ще получават 1562 лв. Силен дебют за TravelX: Бургас събра над 300 професионалисти от туристическия сектор Двудневният форум очерта нови посоки за развитие на туризма
По пернишки: Мъж заплаши, че ще убие баща си и ще му запали жилището Четец по устни разкри какво са си казали Тръмп и Зеленски по време на срещата във Ватикана Според Никола Хиклинг американският президент е казал на Макрон, че не трябва да присъства в този момент
Най-подходящата професия за всяка зодия Жизнени, импулсивни, ентусиазирани и инициативни, Овните обичат конкуренцията Вкъщи не правим обикновена баница, обожаваме вкуса на биленик Тя съчетава нежния вкус на лапад или спанак с богатството на пухкаво тесто, деликатния аромат на масло и свежестта на пролетната зелева салата
Топ астролог бие тревога: Май носи съдбовни обрати за зодиите Пророчествата му разкриват нови възможности, късмет и изненади за всяка зодия Бургас ще е домакин на международно учение по пожарна безопасност Събитието започва в 14:00 часа на 28.04.2025 г. (понеделник) с обсъждане на съвместните планове за трансгранични действия
Трагедия - 21-годишният Марио К. издъхна пред дискотека Такова момче се ражда веднъж на хиляда. Загубата е огромна за цялото село, казва кметът Мръсните тайни на зодиите Само две секунди отнема на Овена да избухне за нещо дребно и незначително