Рецепта за баница с картофи и гъби
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница - 500 г
гъби - 200 г
картофи - 4 средно големи
ЗА ЗАЛИВКАТА
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
сода - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете си картофите. В тиган си запържете съвсем леко нарязаните гъбки, овкусени с черен пипер и сол. След като картофите са добре сварени и нарязани на малки кубченца, ги смесете с вече готовите гъби и разбъркайте добре. Корите за баница се вадят две по две.
Първата намажете с олио, а втората - със сместа (като отново можете да поръсите с няколко капки олио върху сместа) . Навиват се и последователно се поставят в тава, покрита с хартия за печене.
Пече се на 180 градуса до готовност на баницата. Баницата с картофи и гъби е готова.
Добави Коментар