Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за страхотните бабини курабии Захаринки

Ключови думи: Рецепта, бабини курабии, Захаринки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 4 средни ,1 жълтък се отделя за намазване

захар - 1 и 1/2 ч.ч. /300 г/ + малко за поръсване

ванилия - 1 ч.л.

сол - съвсем малка щипка

лимонова кора - на 1 лимон /настъргана от био лимон/

олио - 100 мл

кисело мляко - 1 ч.ч. /250 г/

сода за хляб - 1 ч.л.

брашно - 780 г /леко варира според големината на яйцата/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За мярка ползвам чаша с вместимост 250 мл. В дълбока купа сложих яйцата, ванилията, захарта, солта и лимоновата кора. С миксер ги разбърках до утрояване на обема. На тънка струйка и при непрекъснато разбъркване добавих олиото, а след това и киселото мляко с добре шупналата в него сода.

Вече без миксер започнах да добавям пресятото брашно, което може да варира с до 30 грама. В никакъв случай не трябва да се добавя твърде много брашно, защото курабиите ще станат твърди. Тестото остава в купата и трябва да е една идея по-лепкаво. Тавата на самата фурна покрих с хартия за печене.

С малка лъжичка взимах от сместа и с длани оформях топчета, които поставях на разстояние в нея. Може ръцете съвсем леко да се набрашнят, ако топчетата се оформят трудно. Когато тавата бе запълнена, намазах топчетата с отделения жълтък, който разбърках с 2 с.л. прясно мляко и ги поръсих със захар. Сложих ретро сладките да се пекат в загрята на 170 °C фурна за около 18 минути или до лек загар. Курабиите не трябва да се препичат, за да не станат твърди.

Ако отдолу са се запекли, значи за готови. Изпечените сладки веднага сложих в голяма тенджера, която покрих с капак, за да се задушат. По този начин изпекох още две тави.

Хапват се и топли и студени бабините курабии Захаринки!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Над 90 млрд. лева спестявания „кътат“ българските домакинства Сумата се равнява на 42,3 от брутния вътрешен продукт (БВП) на България Шоково увеличение на жилищните заеми В рамките на година увеличението на заемите за покупка на къщи и апартаменти е с 5,95 млрд. лв.
Никой не вярва, че тайната съставка на този протеинов сладолед е... Само 10 минути и няколко прости съставки – нахут, фурми и растително мляко – и ще се насладите на кремообразно, богато на протеини ледено изкушение Иван Станчев: Китай вече е лидер, а не имитатор, в много технологични сектори Разговор с Иван Станчев, предприемач и инвеститор в технологични компании. Възпитаник на Американския университет в България (2014), основател на Lab-Away и инвеститор в множество стартъпи. .
Продажбите на нови коли в България намаляват Купуват повече хибридни Внимавайте с тези зодии, ужасно завистливи са Могат да ви подлеят вода във всеки момент
Над 30 кръводарители до ранния следобед след старта на кампанията „Дари кръв - спаси живот“ Напусна ни известен ресторантьор Тъжната вест съобщава своя внук – Божидар Данаилов, наследник на известния пловдивски ресторантьор и дългогодишен собственик на ресторант „Малкия Бунарджик"
Наемите в Лондон доближиха 3220 евро В Рим искат 2000 евро на месец Почина Детето на хилядолетието Издъхна едва на 25 години 
Въвеждат еднодневни винетки Камионите с “такса задръстване” Министерството на туризма глоби концесионера на плаж Бутамята До решението се стигна след резултатите от незабавната проверка, разпоредена от министъра на туризма Мирослав Боршош