Ядяли делфините на пържоли!
Забранените за улов интелигентни животни, живеещи в Черно море, били три вида, като най-вкусното месо било от афалината. Тя достига до тегло 200 кг и пържолата от нея нямала тлъстини.
Най-големите любители на вкусното месо били турците, които вярвали, че то е лековито.
По-старите варненци си спомняли 70-те години, когато в прочутите соцкръчми като "Димят" се предлагало кайзеровано филе от акула.
6
Коментара по темата
6.
Morski
06.09.2011 11:43:18
едно време с бащами като работехме по траулерите редовно в мрежите с цаца се хващаше по някой делфин (никога не е било нарочно) и докато издърпат мрежите, той се задушил. ъама да се хвърля месото я - ставаше страхотно пушено филе - почти като пъстърма. Добре е да се разбере причината за увеличеното количество умрели делфини, но ако не е в следствие на отрови, спокойно може да им се консумира месото. Деликате си е.
5.
Делфин паржьола
06.09.2011 00:16:10
ми обади се на майка ти, като искаш.
то престъплението е вече извършено че съществуваш.
то престъплението е вече извършено че съществуваш.
4.
KapitanBaVeN
05.09.2011 19:46:48
iskam da 4ukam
3.
Мунчо
05.09.2011 19:05:47
Всичко е ясно обаче тази снимка от кой къмпинг е.Този сайт започна да издебилва.
2.
ВАС
05.09.2011 16:50:08
ГОЛЯМА РАБОТА СТАНАЛА ЯДЕЛИ ДЕЛФИНИ
А КАТО ЯДЕТЕ ГОРКИТЕ ПРАСЕНЦА НЕ РЕВЕТЕ
А КАТО ЯДЕТЕ ГОРКИТЕ ПРАСЕНЦА НЕ РЕВЕТЕ
1.
кайзеровано филе
05.09.2011 16:30:19
ааа, на полицаите им ги даваха безплатно, както с проститутките в бардаците.