Рецепта за бутчета със спанак и картофи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета - 2 бр. цели
лук - 2 глави
тиквички - 1 бр.
спанак - 200 г
картофи - 1 кг
олио
черен пипер
чубрица
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Спанакът се накисва във вода. Лукът се почиства и нарязва на едро. Тиквичката се обелва и нарязва на едри кубчета. Спанакът се изплаква и отцежда. Нарязва се на лентички. Подготвените зеленчуци се слагат в тава. Добавят се чубрицата, черният пипер и олио. Овкусява се със сол и се разбърква.
Пилешките бутчета се разрязват на 2 части и се осоляват. Слагат се върху зеленчуците и се добавя вода. Слага се във фурната, за да се задуши спанакът и да спадне. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на лентички. Добавят се в тавата. Всичко се разбърква отново и се пече.
Бутчета се завъртат, за да се изпекат и от двете страни. Бутчета със спанак и картофи ухаят ароматно и са готови за сервиране.
Добави Коментар