Рецепта за спаначена салата с панирани сиренца с балсамова редукция
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бейби спанак - 70 г
сирене - 100 г
яйца - 1 бр.
орехи - 20 г,
печени царевица - 40 г,
варена хляб - 1 филия, от багета
галета - за овалване балсамова редукция - с портокал
зехтин, сол, чери домати - по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме бейби спанака и го накъсваме, ако е необходимо с ръце. Поставяме го в подходяща чиния. Нарязваме сиренето на кубчета, овалваме всяко кубче, първо, в галета, после в разбитото яйце и накрая отново в галета. Пържим сиренцата (в случая в еър фрайър), но може и в тиган с мазнина до златист цвят.
След което ги поставяме върху бейби спанака заедно с орехите (начупени на малки парчета), царевицата и крутоните (които сме направили предварително, като сме нарязали филията хляб на малки парчета, овкусили сме ги със зехтин, сол и сме ги изпекли във фурна). Подправяме спаначената салата със зехтин, сол и балсамова редукция с портокал. По желание може да добавите и чери домати.
Добави Коментар