Кекс с череши, който става за минути, но е вълшебен на вкус
Продукти:
1 и ¾ ч.ч. брашно
2 големи яйца
1 голям жълтък
½ ч.ч. прясно мляко
1 и ½ ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилов екстракт или 3 прахчета ванилия
1 ч.ч. захар
¼ ч.ч. разтопено масло
2 чаши череши без костилки
Приготвяне:
В купа смесете и разбъркайте брашното и бакпулвера. Отделно с миксер разбийте до пухкавост яйцата, жълтъка, захарта и ванилията. След това добавете разтопеното, но не топло масло и сухите съставки. Трябва да се получи гладко тесто. Поръсете и разбъркайте черешите с 1-2 супени лъжици брашно или кристална захар и ги добавете към тестото (без да добавяте излишното останало брашно от тях). Разбъркайте внимателно с шпатула.
Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена тава за печене. Поръсете с малко кристална захар и печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути или до готовност. Кексът трябва да изстине в тавата. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар.
Източник: Az-jenata.bg
Добави Коментар