Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 трика за здрави яйца

Опитните домакини са открили няколко трика за варене на яйцата, които да ги предпазят от спукване
Ключови думи: яйца, Великден, великденските яйца

По традиция великденските яйца се боядисват на Велики четвъртък или на Велика събота.

Смята се, че първото яйце трябва да е червено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а после и на всички останали от семейството. Това яйце се оставя настрана от другите и се подменя с миналогодишното, което досега е стояло в къщата, за да носи здраве, радост и щастие на нейните обитатели, пише БЛИЦ.

Едно от най-големите предизвикателства за много от домакините обаче е опазването на яйцата здрави. Често „губим“ няколко от предвидените още при варенето. Ето защо опитните домакини са открили няколко трика за варене на яйцата, които да ги предпазят от спукване.

1. Подготовка

Първо изберете внимателно яйцата, които ще варите. Не използвайте съвсем пресни яйца, хубаво е да са на между 3 и 10 дни. Измийте усърдно яйцата, преди да ги поставите в тенджерата.

2. Стайна температура

Не вадете яйцата от хладилника точно преди да ги сварите. Ако го направите, гарантирано ще се счупят. Те трябва да бъдат със стайна температурата и чак тогава можете да преминете към варенето им. Разликата в температурата непременно ще причини напукване.

3. Подходящ съд

Изберете съд, който може да ги побере напълно, без да се мърдат вътре. Подредете ги плътно, така че да не се притискат. Добре е съдът да е с дебело дъно, което разпределя температурата равномерно.

4. Допълнителна защита 

Важно е да се постави тензух, памучна кърпа или дори вестник на дъното на тенджерата. Всеки удар директно в дъното на съда ще причини пукнатина. Ако имате по-голям брой яйца сложете втора кърпа върху първия ред и подредете втория ред. 

5. Техника на варене

Водата трябва да покрива яйцата с два до четири сантиметра. Сложете тенджерата на котлона, но не на най-силната степен. Трябва нагряването на водата и на сърцевината на яйцето да става едновременно.

Когато заврат, намалете още малко котлона, така че яйцата да стоят спокойно, а не да се лашкат под напора на балончетата. Когато водата заври, засечете времето. Правилото за добре сварени яйца е осем минути. След това преместете тенджерата от котлона. Яйцата се вадят с лъжица от тенджерата и се поставят настрана.

Не забравяте да прочетете инструкциите от боята, защото някои изискват яйцата да са топли, а други – да са студени. Успех!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Царски соленки само с 3 съставки Много са вкусни, лесни са, стават много и се топят в устата Тези зодии са урагани в леглото Някои хора се отличават с изключителна харизма и носят секса със себе си навсякъде
За неделната закуска: Лесни и вкусни бабини мекици, готови за 10 минути! За тях няма да ви се налага да висите дълго в кухнята Тя изчерви хиляди Канадката Микайла има много фенове
3 зодии са уникални телепати, могат да четат мисли! Тези хора умеят много фино да усещат другите и буквално да четат мислите им Каза тежки думи за "Ергенът" 4 Виктор от първия сезон с коментар
Промяна в плановете на Григор Димитров Гришо ще участва само на сингъл в Монако Българи с фурор в САЩ По волейбол
Твърдят, че е бясна Джоли с деликатна тревога? Хвърлих брашното! Готвач ми показа с какво да сгъстя соса, така че хем да е вкусно, хем да има малко калории Една популярна опция за сгъстяване са семената от чиа
Зодиите, които са защитавани от мистични сили Според астролозите заради това някои хора имат лесен и щастлив живот В Кривой Рог скърбят Местните власти казаха, че са убити 19 души, от които 9 са деца