Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пролетно ризото със зеленчуци и подправки

Ключови думи: рецепта, ризото, зеленчуци, подправки

Предлагаме ви рецепта за ризото с лапад, киселец и много други зеленчуци и подправки. Получава се вкусно и е подходящо за постите.

Необходимите продукти са:

ориз - 1 ч.ч. бисерен

лапад - 20 листа

киселец - 10 листа

пресен лук - ½ връзка пера

чесън - 1 скилидка

лук - 1 глава

босилек - 1 ч.л. равна сушен и стрит

черен пипер - ½ к.л.

хималайска сол - 1 и ½ ч.л., на вкус

шарлан - 3 с.л.

чай от джоджен - около 2 и ½ ч.ч.

слънчогледови семки - печени, за поръсване

Приготвяне:

В голям керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме шарлана и сипваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Разбъркваме и след 2-3 минути добавяме бисерния ориз – отмерена 1 ч.ч..

Отново разбъркваме и след няколко минути заливаме с 1 чаша от предварително сварения чай от джоджен. Оставяме ориза да поеме водичката под капак.

След малко разбъркваме и подправяме с хималайска сол, смлян черен пипер и босилек – сушен и стрит. Заливаме с още 1 чаша чай, разбъркваме и поставяме капака.

След като поеме и втората чаша, към ориза добавяме на ситно нарязаните зеленини: ½ връзка пресен лук – пера, 10 листа киселец и 20 листа лапад – без дръжките.

Разбъркваме и доливаме последната чаша чай. Готвим с почти постоянно разбъркване до готовност на вкусното ризото.

Поднасяме пролетното ризото с лапад и киселец по желание оформено с купичка като малка тортичка, украсено с перца пресен лук и поръсено с печени слънчогледови семки.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Дружба между ЦСКА и Манчестър Сити "Армейците" с важен гост Плюеха клиенти и пребиха сервитьор, но сега… Тримата арестувани могат да получат до 2 години затвор
Издаде как се е простила с девствеността си Шер с интимна изповед Слънцето вече го няма, чакайте го през януари! Полярната нощ настъпи в Тромсьо, а как ли се чувстват хората там?
Гаджето на Гого проговори По време на последния лайф бе намекнато за любовни трепети между Ванеса и бизнесмена Трагедия! Внезапно почина знакова личност И известен почитател на "сините"
Не изхвърляйте сока от киселите краставички Има много живот в него Съдът разреши издаване на Европейска заповед за арест на Стоян Мавродиев Според него има голяма вероятност подсъдимият да се укрие
Алея на народните будители е създадена в несебърското училище Идеята е на преподавателите от образователното заведение 40% от участниците във Vivacom Техническа Академия остават на постоянна работа или платен стаж в компанията Студентите ще имат възможност да посетят наземната сателитна станция Плана – най-голямата на Балканите
Ипотечните кредити растат въпреки мерките на БНБ Ръстът на заемите през октомври е по-голям от тези през предните месеци4  Мама ме научи: Вече не купувам масло. Свинската мас винаги е в хладилника ми Вижте как да си я приготвите вкъщи