Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Баклава охлювчета - как да я приготвите

Ключови думи: баклава, рецепта, охлювчета

Всеки знае, че по празниците е трудно да се спазва диета. Някои се лишават от руската салата или питката, но няма как да пропуснат сочната баклава по рецепта, която се предава в семейството от години. Тя е идеалният десерт за Коледа, Нова година, а защо не и за имените дни като Стефановден, Васильовден или Ивановден.

Най-лесната баклава става с готови кори. Обикновено се купува един пакет, който е достатъчен за една средна тава. Редят се две по две, като между тях се слагат смлени орехи, препържено олио и захар. После едно – прави се сироп и се залива.

Ако тази година искате да си хапнете вкусна баклава, но търсите по-различна рецепта, ще ви накараме да се върнете отново детството, когато бабите ни правеха охлювчета или розички, както някои ги наричаха. Те се получават като след навиването на двете кори с плънката, се разрязва с нож на няколко парчета. Е, именно за тях говорим.
 
Ето какво ви е необходимо за рецептата:
 
- пакет кори за баница;
- чаена чаша и половина смлени орехи;
- пакет масло (125 г);
- половин чаена чаша олио;
- 1 ванилия на прах;
- 2 чаени чаши захар;
- 2 чаени чаши вода.

Как да приготвите баклавата на охлювчета ?

Взимате маслото и олиото и ги разтапяте в микровълновата, като с тях намазвате корите. За целта може да ползвате специална четка. Единият вариант е да мажете корите през две, като отгоре ръсите с орехи. След което да навиете по широката част, след което да нарежете на парчета и поставите в тавата. Другият начин, който да пробвате, е да разрежете двойните кори на 4 равни парчета, като едно по едно направите директно на охлювче.

Намажете дъното на тавата и след като подредите всички парчета, изсипвате останалата маслена смес отгоре. Ако има нужда, добавете допълнително. Баклавата се пече за около 10 минути на 180 градуса, след което фурната се намалява на 150. Хване ли златен загар, се изважда и директно се залива със сиропа, приготвен от двете чаени чаши захар и още толкова вода, плюс ванилията, пише Tialoto.bg

Тавата с охлювчетата се оставя да престои на хладно поне едно денонощие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда
Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви
Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща Мъж опита да хвърли "Молотов" по автомобил, но се самозапали Куриозният случай е от Лондон
Набиха делегат на БФС пред погледа на Гонзо Кирил Манолов получи удар в лицето от фен Правото на пенсия не се погасява по давност За да придобият право на пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 януари 2025 г., осигурените лица трябва да имат навършена минимална пенсионна възраст и определен стаж
Всеки, който сменя личния си лекар, трябва да знае това Как да установите дали сте включени в листата на джипито Какво става в "Ергенът"! Нова участничка влиза в шоуто, а Виктор не се връща в къщата Ще има първата целувка
Защо Хелс Китчън я глоби с 30 хил. лева Прецакаха го със страшна глупост Българинът обаче беше сериозно ощетен, тъй като по време на второто му спускане незнайно защо четирима човека от организаторите бяха по трасето, пречейки на преминаването му