Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за мъфини с джинджифил и крема сирене

Ключови думи: Рецепта, мъфини, джинджифил, крема сирене

Продукти:

75 г масло, разтопено
100 г захар
125 мл меласа
1 яйце
1 жълтък
150 г брашно
1 супена лъжица какао
1 и ¼ чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица бахар
½ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
125 мл прясно топло мляко
За глазурата:
25 г масло, размекнато
50 г крема сирене
80 г пудра захар
¼ чаена лъжица лимонов екстракт
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форми за мъфини с мазнина. По желание постелете с кошнички.
 
За тестото:
 
Разбийте маслото със захарта. Добавете меласата, яйцето и жълтъка. Разбийте отново. Пресейте брашното, какаото, джинджифила, канелата, бахара, индийското орехче, солта. Разтворете содата в топлото мляко. Добавете я към сухите съставки. Добавете всичко към мокрите съставки. Разбивайте с миксер, докато се получи гладка смес. Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете за 20 минути или до суха клечка. Оставете мъфините да изстинат няколко минути. Извадете ги от формите и ги оставете да изстиват върху решетка, пише az-jenata.bg
 
За глазурата:
 
Разбийте размекнатото масло с крема сиренето. Добавете пудра захарта и разбивайте до пухкава смес. Накрая добавете лимоновия екстракт и разбийте финално. След като мъфините са изцяло изстинали, украсете с глазурата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Възпитаници на Музикалното училище в Бургас ще бъдат солисти на симфоничен концерт в петък Зад диригентския пулт застава доайенът в съвременното българско културно пространство – проф. Деян Павлов, преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ Днес награждават участниците в Епархийския конкурс „Децата и вярата“ За поредна година Сливенска епархия подпомага провеждането на конкурса
Защо най-често се влюбваме през пролетта Достатъчното производство на тези хормони кара хората да чувстват по-уверени и по-привлекателни Открита приемна с общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Мястото на срещата е клуб "Лазур", намиращ се в бл. 144 в ж.к."Лазур"
Тези зодии ще се освободят от тежки емоции и ще започнат начисто Днес звездите вещаят позитивна промяна В събота е голям празник! Задължително се спазват тези обичаи и поличби, а на трапезата се слага... Празникът, който е познат и като Лазарова събота, Лазарица, Лазар, е подвижен и винаги се пада в събота точно осем дни преди Великден
Всички правим тези грешки при варенето на яйцата, затова се пукат Откакто научих това, стават перфектни Каква заплата устройва младежите Искат около 3 хил. лева
Каква е заплатата в хотелиерския сектор Средната брутна месечна заплата в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ през 2024 г. е 1472 лв. Никога не предавайте тези зодии, ще ги загубите завинаги Има представители на няколко зодии, които цял живот ще си помнят с горчилка грешката ви
Миналата година боядисах яйцата с бяло вино и станаха малки бижута Много е лесно Полицай "подпрял" мъртвопиян шофьор с 3,53 промила Пробата за алкохол на шофьора показва, че е карал с 3,53 промила в кръвта си