Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Имате много ябълки? Направете си този вкусен френски десерт

Ключови думи: ябълки, десерт с ябълки, флагман

Необходими продукти:

ябълки - 4 бр. масло - 60 г брашно - 100 г яйца - 4 бр. XL сметана - 250 г (35%) прясно мляко - 250 г ванилия - 1 ч.л. екстракт ром - 1 к.л. есенция канела - 1 щипка, по желание захар - 100 г кристална пудра захар - за поръсване кафява захар - 3 - 4 с.л.

Начин на приготвяне: Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Загрейте маслото, като заделите малка част от него за намазване на тавата и още малко за добавяне към сместа. В загрятото масло сотирайте ябълките и когато омекнат леко, сложете при тях кафявата захар и канелата. Бъркайте минута-две до хубав светло карамелен цвят, но внимавайте да не станат на каша - трябва да си стоят на отделни парченца, макар и меки. Сипете ябълките в тавичка, обилно намазнена и разпределете равномерно по дъното. Разбийте яйцата до втечняване и в никакъв случай на пяна. Към тях налейте сметаната, млякото, течните екстракти от ванилия и ром и малкото заделено масло (може да е меко или разтопено, но не студено и твърдо).

Към течната смес сипете захарта и бъркайте до разтопяването й. Накрая сложете брашното и разбийте с телена бъркалка до гладка смес, която да е по-рядка от смес за палачинки. Залейте ябълките в тавата с приготвената смес и печете в загрята за 180 градуса фурна за около 30 минути. Ябълковият сладкиш е готов, когато придобие златист загар, стегнал е и при продупчване с клечка, тя излиза суха. Оставете десерта да изстине, поръсете обилно с пудра захар и поднесете. Много нежен и вкусен Френски десерт с ябълки!

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тя разпуска с приятелки Паула Бадоса е звезда в тениса 88-годишна жена и 43-годишен мъж отпразнуваха 20 години брак! Съпругът споделя, че... Адриан никога не е съжалявал за избора
Кметът на Царево с приемен ден и в селата, ще представи бюджета за 2025 г. Марин Киров очаква жителите, за да обсъди с тях проблемите им Хора срещу роботи на бегаческо състезание в Китай То ще бъде с дължина около 21 км, а състезателите-роботи не могат да имат колела и трябва да са високи между 45 см и 2 м
Финансови успехи застигат тези 3 зодии до края на януари Те може да сключат изгодна сделка или да постигнат заслужено повишение в работата Опитни домакини накисват тоалетна хартия в оцет и… Той е и мощен почистващ препарат… разбира се, ако знаете как правилно да го използвате
Шоколад, карамел и опияняващ вкус: Бърка се за 5 минути, а най-трудното е да го изчакаш да попие Изключително сочна, а подготовката й ще ви се стори лесна като детска игра Месец на женската профилактика започва в университетска болница „Дева Мария“ През целия месец дамите ще могат да направят своя профилактичен преглед срещу пет онкологични заболявания
Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис
Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта