Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За ценителите на изтънчения вкус - аспержи по италиански

Ключови думи: аспержи по италиански, рецепта аспержи, флагман

Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства вече почти 2000 години. Те са бързи и лесни за готвене и правят всяко ястие по-специално. Ето два начина да си приготвите тази суперхрана. Рецептата е на италианския готвач Джино Д'Акампо.

Необходимите продукти са:

Аспержи с поширани яйца:

300 г аспержи
6 с.л. зехтин екстра върджин
3 с.л. бял винен оцет
4 пресни яйца
сол и черен пипер

Аспержи с разтопено масло и пекорино:

400 г аспержи
150 г масло със сол
80 г сирене пекорино
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За аспержите с поширани яйца отрежете твърдите краища на аспержите и обелете долната им част с помощта на белачка за зеленчуци. Поставете ги в чиния и ги полейте с 2 с.л. зехтин.

2. Загрейте грил-тиган за 5 минути на силен огън. Поставете аспержите в него и гответе 5 минути, като обръщате от всички страни.

3. Поставете съд с подсолена вода да заври. След това добавете оцета и намалете силата на огъня така, че водата съвсем леко да ври, на повърхността ѝ трябва да се появяват не повече от 2-3 балончета. Чукнете всяко яйце в порцеланова чаша. Потопете дъното на чашата и внимателно пуснете яйцето във водата. Гответе всяко яйце 3-4 минути, докато се втвърди. Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица.

4. Върху аспержите поставете по едно бланширано яйце във всяка порция. Поръсете със сол и черен пипер и с по 1 с.л. зехтин.

5. За аспержите с масло и пекорино почистете аспержите по същия начин. Поставете аспержите в съд с 2.5 литра подсолена вряща вода и варете 4 минути. Прецедете аспержите и ги разпределете в 4 чинии.

6. Разтопете маслото на слаб огън.

7. Разпределете печените аспержи в чинии. Полейте ги с разтопено масло и поръсете със сол, черен пипер и фино настъргано пекорино.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Може ли да повярвате, че е на 50 години и изглежда по този начин Зе Роберто публикува своите тренировки с мотивационни фрази и прави предизвикателства с професионални играчи Вече не купувам от магазина, с тази рецепта бисквитите Навона са с вкуса от детството Преди години се наричаха просто бисквити с фъстъчен крем
Потрес! Майка нарежда на 6 г. дъщеря: Ще ме търсиш, к*пеле, за затвора си (ВИДЕО 18+) Клип, в което жена обяснява на шестгодишното си момиченце, че е за затвор, използвайки обидни думи, се върти в социалните мрежи Съдът: АПИ носи 10% вина за трагичен инцидент с 45 загинали Скоростта в отсечката е трябвало да бъде ограничена до 90 км/ч, а не до 120 км/ч, установи съдът в Перник
Владо Зомбори съобщи за тъжна новина в семейството си Бъдете максимално с близките си хора, написа актьорът Потрес! Стана свидетелка на Йехова Получавам добри напътствия и хубави съвети от братята и сестрите! Също така си обменяме много топли прегръдки със сестрите, твърди Емили
Секира за всички българи, пътуващи към Великобритания Страната въвежда издаването на електронно разрешение за транзитно преминаване и краткосрочно пребиваване за гражданите на всички държави на Европейския съюз Матей Гюров от Бургас се нуждае от нашата помощ, нужни са му 150 000 лв. за бъбречна трансплантация Сложната операция трябва да се извърши в чужбина във възможно най-кратки срокове
Имението, в което почина Матю Пери, е унищожено от пожарите в Лос Анджелис Холивудски звезди изгубиха домовете си Затварят до 14 февруари ключова улица в ж.к."Възраждане" Временно ще бъде въведена нова организация на движението в района, като гражданите са призовани да спазват указанията и да използват обходни маршрути.
Болната Крисена има лекарство само за 10 дни и моли за помощ Вече пет години тя се бори с тежко заболяване В ПГТ "Иван Вазов"-Слънчев бряг се състоя Ден на ученическото самоуправление Идеята бе на директора на професионалната гимназия