Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За ценителите на изтънчения вкус - аспержи по италиански

Ключови думи: аспержи по италиански, рецепта аспержи, флагман

Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства вече почти 2000 години. Те са бързи и лесни за готвене и правят всяко ястие по-специално. Ето два начина да си приготвите тази суперхрана. Рецептата е на италианския готвач Джино Д'Акампо.

Необходимите продукти са:

Аспержи с поширани яйца:

300 г аспержи
6 с.л. зехтин екстра върджин
3 с.л. бял винен оцет
4 пресни яйца
сол и черен пипер

Аспержи с разтопено масло и пекорино:

400 г аспержи
150 г масло със сол
80 г сирене пекорино
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За аспержите с поширани яйца отрежете твърдите краища на аспержите и обелете долната им част с помощта на белачка за зеленчуци. Поставете ги в чиния и ги полейте с 2 с.л. зехтин.

2. Загрейте грил-тиган за 5 минути на силен огън. Поставете аспержите в него и гответе 5 минути, като обръщате от всички страни.

3. Поставете съд с подсолена вода да заври. След това добавете оцета и намалете силата на огъня така, че водата съвсем леко да ври, на повърхността ѝ трябва да се появяват не повече от 2-3 балончета. Чукнете всяко яйце в порцеланова чаша. Потопете дъното на чашата и внимателно пуснете яйцето във водата. Гответе всяко яйце 3-4 минути, докато се втвърди. Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица.

4. Върху аспержите поставете по едно бланширано яйце във всяка порция. Поръсете със сол и черен пипер и с по 1 с.л. зехтин.

5. За аспержите с масло и пекорино почистете аспержите по същия начин. Поставете аспержите в съд с 2.5 литра подсолена вряща вода и варете 4 минути. Прецедете аспержите и ги разпределете в 4 чинии.

6. Разтопете маслото на слаб огън.

7. Разпределете печените аспержи в чинии. Полейте ги с разтопено масло и поръсете със сол, черен пипер и фино настъргано пекорино.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гладиаторски дуели и инфарктни моменти на 16-тия шахматен мемориал за купа "Янко Гюзелев" Гросмайстор Момчил Николов за втора поредна година завоюва престижното отличие Знаците, които показват, че той определено си пада по теб Ето кои ся те
Една от три жени между 18 г. и 60 г. страда от липса на интерес или удоволствие от секса Проблемите във връзката - неразбирателствата, липсата на комуникация и на внимание може да намалят желанието за секс у жената Зодиите, които ще получат мечтано предложение преди края на февруари 4 зодии ще се радват на положителни оферти
Пламен Карашев съобщи голяма новина навръх рожденния си ден Националният празник ще бъде отбелязан по незабравим начин в Бургас „Щастието на французойката“: торта суфле без печене Всички любители на сладкото са луди по нея
Сигнал до Флагман.бг: Страшна измама с прахосмукачки Dyson и Техномаркет (СНИМКИ) Направена е фалшива страница от името на веригата, от която мамят наивници Ако искате я наричайте модерна мусака, ако искате руло от картофи - всичко му отива на това изкушение Приготвя се с евтини продукти, подобно на класическата мусака с картофи
Просто изсипете пакетче мая в пералнята и решете този проблем Опитните домакини заместват купешката белина с мая за хляб Усложненията от грипа идват седмица след него Това се случва основно при пациенти с компрометиран имунитет, както при бременни и кърмачета
Обявиха най-странната обществена поръчка. 9,2 милиона лева за конете на спецченгетата Пусната е от Столичната дирекция на вътрешните работи Имахте ли необичайно главоболие и неразположение? Подгответе се за още! Ударила ни е силна магнитна буря, предстои още