Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Хумус с червено цвекло

Ключови думи: Хумус, червено цвекло, предястие, рецепта

Необходими съставки:

нахут 150 грама

червено цвекло 1 брой малка

чесън 2 скилидки

лимон 1/2 брой

сусамов тахан 3 супени лъжици

сусам 1 чаена лъжица

Хумусът с червено цвекло е от онези ястия, които будят интереса ти в момента, в който го зърнеш! Защо? Заради искрящия розов цвят, който червеното цвекло придава на този хумус. Хумусът с червено цвекло е една от най-вкусните и атрактивни вариации на класическия хумус. Приготвеният хумус става пухкав и много вкусен, защото нахутът се сварява чудесно. Това е чудесна идея за вкусна разядка, която е подходяща, както за ежедневната трапеза, така и за трапезата при посрещане на гости. Освен това, рецептата за хумус червено цвекло се вписва идеално във веган менюто, както и във всяко вегетарианско меню.

Първата стъпка от рецептата за хумус с червено цвекло е подготовката на нахута и червеното цвекло. Ако ползвате нахут и червено цвекло от консерва, то пропуснете тази стъпка. Най-добре е обаче сами да сварите и нахута и червеното цвекло. Червеното цвекло трябва да е или сварено или изпечено. Заливате нахута Статев предварително със студена вода и го оставяте да престои няколко часа или за цяла нощ, след което изливате водата и го варите до пълно сваряване. Червеното цвекло също трябва да добре сварено, до степен в която, бучвайки го с вилица, тя влиза спокойно.

Обелвате червеното цвекло и го нарязвате на едри парчета, а нахутът отцеждате от водата. След като и цвеклото, и нахутът са напълно изстинали, ги изсипвате в блендър или кухненски робот, добавяте около ½ чаена лъжица сол, сока от лимона, сусамовия тахан, както и скилидките чесън и пасирате до получаване на еднородна смес.

Преди сервиране поръсвате хумуса със сусама. Съхранявайте хумуса с червено цвекло в хладилник в зтворен съд.

1
Коментара по темата
1.
jena
18.02.2021 08:54:20
Хубава рецепта, но посочвайте и източника:
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/694/%D1%85%D1%83%D0%BC%D1%83%D1%81-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%BE
  Добави Коментар
"Какво прави Божинов?" Антонио Конте се сети за бившия футболист на Ювентус Учителка уби момиче Трагедия в чужбина
Труден ли е този въпрос? Кънчев отговори бързо, сякаш питането е лесно за 1000 лева  Жестока катастрофа на Подбалканския път, има загинал Сблъскали са се пикап и камион, превозващ дърва
Невиждан скандал във футбола При дамите Почина известен актьор Мъжът имаше проблеми с килограмите
Много грозна кражба в България Младежи обраха възрастен мъж в Шуменско Желае революционна промяна Във футбола
Работещите в България масово са недоволни от... Заплатата си Тя празнува днес Има рожден ден
Водачът на червените в София се отказа от битката за лидер на БСП Благодарение на принципите и на нашите леви политики разбихме мита, че столицата е "синя крепост", каза Иван Таков Носи часовник за 740 000 долара Брейди не си знае парите