Хумус с червено цвекло
Необходими съставки:
нахут 150 грама
червено цвекло 1 брой малка
чесън 2 скилидки
лимон 1/2 брой
сусамов тахан 3 супени лъжици
сусам 1 чаена лъжица
Хумусът с червено цвекло е от онези ястия, които будят интереса ти в момента, в който го зърнеш! Защо? Заради искрящия розов цвят, който червеното цвекло придава на този хумус. Хумусът с червено цвекло е една от най-вкусните и атрактивни вариации на класическия хумус. Приготвеният хумус става пухкав и много вкусен, защото нахутът се сварява чудесно. Това е чудесна идея за вкусна разядка, която е подходяща, както за ежедневната трапеза, така и за трапезата при посрещане на гости. Освен това, рецептата за хумус червено цвекло се вписва идеално във веган менюто, както и във всяко вегетарианско меню.
Първата стъпка от рецептата за хумус с червено цвекло е подготовката на нахута и червеното цвекло. Ако ползвате нахут и червено цвекло от консерва, то пропуснете тази стъпка. Най-добре е обаче сами да сварите и нахута и червеното цвекло. Червеното цвекло трябва да е или сварено или изпечено. Заливате нахута Статев предварително със студена вода и го оставяте да престои няколко часа или за цяла нощ, след което изливате водата и го варите до пълно сваряване. Червеното цвекло също трябва да добре сварено, до степен в която, бучвайки го с вилица, тя влиза спокойно.
Обелвате червеното цвекло и го нарязвате на едри парчета, а нахутът отцеждате от водата. След като и цвеклото, и нахутът са напълно изстинали, ги изсипвате в блендър или кухненски робот, добавяте около ½ чаена лъжица сол, сока от лимона, сусамовия тахан, както и скилидките чесън и пасирате до получаване на еднородна смес.
Преди сервиране поръсвате хумуса със сусама. Съхранявайте хумуса с червено цвекло в хладилник в зтворен съд.
Добави Коментар