Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никога повече не изхвърляйте черупките от пъдпъдъчи яйца!

Ключови думи: пъдпъдъчи яйца, черупките на яйца от пъдпъдъци, черупки пъдпъдъчи яйца

Черупките от пъдпъдъчи яйца са с доказани ползи за здравето. Освен че са много вкусни и хранителни, в яйцата се съдържат важни протеини, минерали, витамини, незаменими аминокиселини и редица други полезни хранителни вещества.

Малко от нас обаче знаят, че яйчените черупки могат да се използват като ефективна хранителна добавка като най-подходящи за тази цел са черупките от пъдпъдъчи яйца.

Те са най-безопасни по отношение на бактериални инфекции като салмонелозата и се абсорбират изключително лесно от организма. Освен това нямат никакви странични ефекти.
Черупките от пъдпъдъчи яйца се смилат много лесно на прах, тъй като са в пъти по-тънки от тези на кокошите яйца.

90% от масата на черупката на яйцето от пъдпъдък е съставена от калциев карбонат.
Освен, че черупките от пъдпъдъчи яйца са важен доставчик на калций, в тях се съдържат и още 27 полезни микроелемента като фосфор, силиций, желязо, манган, сяра, молибден, мед, цинк и флуор.

Можете да добавяте праха от пъдпъдъчи черупки към сиренето, салатите или зърнените храни. Можете да го приемате и чист като ней-добре ще е да пиете по ½ до 1 супена лъжица всеки ден.

Не се страхувайте, че ще пренаситите организма с калций.

Прахът от пъдпъдъчи черупки е много полезен за децата в периода на интензивен растеж. Освен това тя има благоприятно въздействие при рахит, анемия и остеопороза.

Имайте предвид обаче, че калцият се усвоява от организма само в присъствието на вит. D, съдържащ се в камбалата, рибеното масло и др. морски дарове, пише bolime.net.

1
Коментара по темата
1.
Стоимена
27.01.2021 08:31:05
И защо трябва да се смилат черупките от пъдпъдъчите яйца като може да киснат няколко дни във фреш лимон и после да се ползва лимоновия сок с микроелементите и витамините за овкусяване на рибните порции.
  Добави Коментар
Ще дърпа ушите на охраната си? Куриозна случка с Дуа Липа Скандалът с него продължава Коцето е обект на критики 
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година