Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сицилианска Капоната и как да си я приготвим вкъщи

Ключови думи: Сицилианска Капоната, рецепта, брускети, чесън, масло

Ще ви представим рецептата за сицилианското ястие Капоната. Зеленчуковото изкушение в миналото се е сервирало като разядка в местните пивници заедно с препечени брускети с масло и натъркани с чесън. То било изключително подходящо, тъй като студено, директно извадено от хладилника, е също толкова вкусно, колкото и топло. Ястието звучи обикновено и включва патладжани, чушки, домати и лук, но допълнителните съставки, като маслини, каперси, целина и оцет му придават много по различен и приятен вкус от това, което си мислите, че ще се получи.

Капонатата освен студена, може да се сервира и топла, като основно ястие или като гарнитура за месо. Едно е сигурно, ако си я приготвите веднъж, задължително ще повторите, пише Трафикнюз

Ето и как да си приготвите сицилианска Капоната у дома:

Продукти:

2 патладжана

3 чушки (по възможност различен цвят, за да стане ястието ви по-ефектно)

1 глава лук

2 стъбла целина

2 скилидки чесън

100 г зелени маслини без костилки

2-3 домата (белени)

30 г каперси

50 мл червен винен оцет

120 мл зехтин

1 с.л. кафява захар

сол и черен пипер на вкус

1 връзка магданоз

Приготвяне:

1. Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.

2. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.

3. Нарежете лука, чушките, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин, докато станат полуготови.

4. Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете със сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути.

5. Поръсете с наситнен магданоз и консумирайте с удоволствие.

1
Коментара по темата
1.
сицилианската
24.01.2021 11:20:26
капоната си е чисто българско кьопоолу....
  Добави Коментар
Как са спестявали българите в древността? He пapи в бpoй, a зeмя, злaтo и cpeбpo. He в бaнĸa, a вĸъщи или в cĸpивaлищe Навършват се пет години от смъртта на Милен Цветков Журналистът загина в катастрофа на бул. “Черни връх”
Благодатният огън ще пристигне в Русе от Гюргево Българска делегация няма да пътува до Израел Днес се подновяват ядрените преговори между Иран и САЩ Техеран иска отмяна на американските санкции
Закриват легендарна фирма за бутилирана вода заради опасни бактерии Миналата година французите унищожиха 3 милиона бутилки заради фекална бактерия във водата Кои са петте ключови територии в центъра на мирните преговори за Украйна За Украйна отстъпването на суверенитета е “червена линия“
Руска атака с дронове тази нощ в Харков и Запорожие Спешните служби в Украйна са взели необходимите мерки Необичаен гост: Котката Софи влезе в Белия дом Животното е част от програмата “Котки със сини якички”
Имате срок до 27 май от Мета за Фейсбук, Инстаграм и Тредс Meta ще използва лични данни на потребители, за да обучава изкуствения си интелект Уилям поема трона от Чарлз III? Макар мнозина да очакват, че младият и харизматичен принц скоро ще се възкачи на престола, реалността изглежда съвсем различна
Дърво падна и премаза автомобил в София Автомобилът е със сериозни материални щети Над 800 случая на морбили в САЩ, огнища има в 24 щата Епидемията скоро може да излезе извън контрол