Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сицилианска Капоната и как да си я приготвим вкъщи

Ключови думи: Сицилианска Капоната, рецепта, брускети, чесън, масло

Ще ви представим рецептата за сицилианското ястие Капоната. Зеленчуковото изкушение в миналото се е сервирало като разядка в местните пивници заедно с препечени брускети с масло и натъркани с чесън. То било изключително подходящо, тъй като студено, директно извадено от хладилника, е също толкова вкусно, колкото и топло. Ястието звучи обикновено и включва патладжани, чушки, домати и лук, но допълнителните съставки, като маслини, каперси, целина и оцет му придават много по различен и приятен вкус от това, което си мислите, че ще се получи.

Капонатата освен студена, може да се сервира и топла, като основно ястие или като гарнитура за месо. Едно е сигурно, ако си я приготвите веднъж, задължително ще повторите, пише Трафикнюз

Ето и как да си приготвите сицилианска Капоната у дома:

Продукти:

2 патладжана

3 чушки (по възможност различен цвят, за да стане ястието ви по-ефектно)

1 глава лук

2 стъбла целина

2 скилидки чесън

100 г зелени маслини без костилки

2-3 домата (белени)

30 г каперси

50 мл червен винен оцет

120 мл зехтин

1 с.л. кафява захар

сол и черен пипер на вкус

1 връзка магданоз

Приготвяне:

1. Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.

2. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.

3. Нарежете лука, чушките, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин, докато станат полуготови.

4. Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете със сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути.

5. Поръсете с наситнен магданоз и консумирайте с удоволствие.

1
Коментара по темата
1.
сицилианската
24.01.2021 11:20:26
капоната си е чисто българско кьопоолу....
  Добави Коментар
Столетна двойка разкри тайната на непоклатимия си брак Според дъщерята основната тайна на силния брак на родителите й е търпението Фицо няма намерение да подава оставка въпреки протестите в Словакия Премиерът все пак не изключва провеждането на предсрочни избори, ако управляващата коалиция загуби мнозинството си в парламента
Шофьор почина зад волана пред очите на жена си и детето Предполага се, че е получил инфаркт или инсулт Севлиево подписа със сина на Валери Божинов Той идва от дубъла на Септември София
Слага край на опашките пред гишетата Министърът на транспорта се срещна с автомобилни превозвачи Разкриха домашна лаборатория за производство на наркотици Иззети са количества метамфетамин, амфетамин база, червен фосфор, MSM и др
България приветства освобождаването на българската гражданка от “Хамас“ МВнР: Изразяваме надежда скоро да бъде освободен и другият заложник с българско гражданство Бойкотът в Хърватия : Магазини и бензиностанции отчетоха фрапиращи загуби, ето числата Хърватите се организираха във Фейсбук с призив да спрат да пазаруват заради високите цени
Гръцките депутати не постигнаха споразумение за нов президент Вторият тур на гласуването е насрочен за 31 януари Пакетните почивки за българското Черноморие поскъпват най-много в Европа Това показва анализ на британска потребителска организация
Правосъдният министър: Адвокатите са гарант за духа на закона Георги  Георгиев очерта и актуалните предизвикателства пред професията, които не са леки за преодоляване Мъж падна от петия етаж, черна прокоба витае около смъртта му Внучката му твърди, че днес е годишнина от смъртта на баща й