Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

Ключови думи: картофено пюре, готвач, рецепта

Шеф готвачи споделиха малките си тайни, с които картофеното пюре става още по-вкусно, пише Daily Star. В Reddit майстори кулинари си спретнаха дискусия, посветена на това как може да бъде подобрен вкусът на това популярно ястие, любимо на малки и големи. Всички са на мнение, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Но има и още едно изискване, с което пюрето ще бъде повече от перфектно.

За целта в него трябва да се сложи повече масло или сметана, казват специалистите. Френският шеф готвач Людо Лефебр препоръчва, когато правим пюре, да се придържаме към формулата килограм масло на килограм картофи. Други кулинарии пък припомнят, че съществуват редица алтернативни мазнини, които, освен всичко останало, придават и неустоим аромат на ястието.

"Крема сиренето е идеално за картофено пюре. То е с високо съдържание на мазнини, съдържа и добра доза пикантна млечна киселина (както и емулгатори и сгъстители), които придават пикантност на ястието". Освен това всички са съгласни, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Готвачите съветват също към ястието да се добавя и някакъв сладък зеленчук, например сварени моркови. Това, по думите им, ще придаде на пюрето приятна сладост. И на последно, но не по важност, място - преди да се сварят картофите, е добре от тях да отстрани излишното нишесте. "Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, залейте със студена вода и ги оставете да престоят известно време. След това изплакнете с гореща вода и сложете да се варят", препоръчват специалистите.

И така, след като вече сте запознати с малките тайни на шеф готвачите за перфектно картофено пюре, може да обелите малко картофки и да зарадвате всички вкъщи с една неустоимо вкусна гарнитура.

1
Коментара по темата
1.
Станчо
22.11.2020 08:43:16
Вие олигита когато пишите статии вкарвате ли поне МАЛКО мисъл? Знаете ли какво означава на един килограм картофи един килограм масло?
  Добави Коментар
ГДБОП с удар по... Органите на реда разкриха второ наркодепо край Пловдив Протест в Пазарджик Поради побоя над ученичка
Записа нов успех Мъри се вихри в Турция Дипломати от САЩ и Русия се срещнаха до България Важна беседа в Турция
Мачът на "Нефтохимик" в Стара Загора е телевизионен Ще се проведе на 1 март Изригна мощно по телевизията Ето какво мнение има Димитър от Бургас за двойка в "Един за друг"
Първа версия за смъртта на Джийн Хекман и съпругата му В Америка считат, че става въпрос за самоубийство Седем ранени при нападение в Израел Съобщава се за пострадал, който е в критично състояние
Прави грандиозен ход? Роналдо купува "прилепите"? Мъж сви голяма сума във Варна, полицията го хвана 40-годишен открадна над 15 бона
Драгомир Стойнев: Борим се за въглищните централи, защото без тях няма ток през зимата Председателят на ПГ на БСП-Обединена левица отрече загубата на около 500 млн. евро да е заради липсата на реформи Ужасяващо: Маскирани пребиха 14-годишно момиче В столицата