Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

Ключови думи: картофено пюре, готвач, рецепта

Шеф готвачи споделиха малките си тайни, с които картофеното пюре става още по-вкусно, пише Daily Star. В Reddit майстори кулинари си спретнаха дискусия, посветена на това как може да бъде подобрен вкусът на това популярно ястие, любимо на малки и големи. Всички са на мнение, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Но има и още едно изискване, с което пюрето ще бъде повече от перфектно.

За целта в него трябва да се сложи повече масло или сметана, казват специалистите. Френският шеф готвач Людо Лефебр препоръчва, когато правим пюре, да се придържаме към формулата килограм масло на килограм картофи. Други кулинарии пък припомнят, че съществуват редица алтернативни мазнини, които, освен всичко останало, придават и неустоим аромат на ястието.

"Крема сиренето е идеално за картофено пюре. То е с високо съдържание на мазнини, съдържа и добра доза пикантна млечна киселина (както и емулгатори и сгъстители), които придават пикантност на ястието". Освен това всички са съгласни, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Готвачите съветват също към ястието да се добавя и някакъв сладък зеленчук, например сварени моркови. Това, по думите им, ще придаде на пюрето приятна сладост. И на последно, но не по важност, място - преди да се сварят картофите, е добре от тях да отстрани излишното нишесте. "Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, залейте със студена вода и ги оставете да престоят известно време. След това изплакнете с гореща вода и сложете да се варят", препоръчват специалистите.

И така, след като вече сте запознати с малките тайни на шеф готвачите за перфектно картофено пюре, може да обелите малко картофки и да зарадвате всички вкъщи с една неустоимо вкусна гарнитура.

1
Коментара по темата
1.
Станчо
22.11.2020 08:43:16
Вие олигита когато пишите статии вкарвате ли поне МАЛКО мисъл? Знаете ли какво означава на един килограм картофи един килограм масло?
  Добави Коментар
Вдигат щур купон Страсти в "Ергенът" Шокиращо: Майка размени дъщеря си за маймуна 70-годишна жена тотално полудя...
Експерт: Причината за катастрофата, при която загина Сияна, е ясна Много огледи са правени на мястото, което не е добре, защото ситуацията е като хилаво дете с много баби, коментира проф. Станимир Карапетков Невиждан обрат в "Ергенът" Ще завалят черни рози
Обра аплодисментите в САЩ Меси няма спирка Каза тежки думи за Мартин в "Ергенът" Млада дама е ядосана
Бургаски ученици посетиха Окръжната прокуратура (СНИМКИ) Близо 30 представители на СУ "Йордан Йовков" се включиха в традиционната инициатива "Ден на отворени врати" Министерството на енергетиката приключи успешно Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” 2014 – 2021 г. Христина Стоичкова,  началник на кабинета на министъра на енергетиката Жечо Станков, приветства присъстващите на заключителната конференция
Тази събота в зала "Никола Станчев" ще се проведе 19-то първенство по карате киокушин за деца Заявки за участие до момента са подали над 150 каратеки от цялата страна, членове на БКА - ИКО България с председател - световния шампион шихан Емил Костов Пореден успех за Клуб по спортни танци „Бургас“ Техният треньор Явор Вълчев заяви, че поредният успех за морските възпитаници е първи подобен на Българската федерация по спортни танци
Празнувайте Великден със специална вечеря, DEEP ZONE PROJECT и ди джей парти Ако сте ценители на добрата музика и кулинарните изкушения, вземете приятели и близки и заповядайте Ще се шокирате, като разберете какво ползвам за боядисване на яйцата, всички ахват от приказно красивия им вид Ползвам ориз и лук