Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес

Ключови думи: спаначена салата, камила алвес, флагман, рецепта за спаначена салата

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес Макконъхи е наистина лесна за приготвяне и много много вкусна. Красивата бразилка редовно споделя свои рецепти в страницата си в Instagram, а освен това си има и лайфстайл сайт, в който публикува редица интересни кулинарни идеи, както свои, така и на своята свекърва Кей Макконъхи, а и на известни и уважавани топготвачи.
Ако търсите фантастична и впечатляваща рецепта за салата, тогава вижте любимото предложение на Камила за спаначена салата с топъл винегрет! Вкусът на тази салата си е гурме, а освен това тя е подходяща както за обикновена вечеря у дома, така и за специален повод към празнични ястия.

Няколко забележки: Рецептата изисква печени орехи, които можете да си купите от магазина или лесно да си направите сами. Също така, не забравяйте да разклатите и разбъркате добре вашия винегрет, преди да го сложите в салатата. И накрая, тъй като тази салата е топла, ще трябва да я сервирате веднага.

Спаначена салата с топъл винегрет за 4 порции:
Съставки
1/2 килограма бейби спанак (около 5 чаши)
1/4 чаша настърган на едро пармезан
1/4 чаша орехи (Камила използва орехи – пекан или американски орехи)
1/8 чаша тънко нарязан червен лук
4 супени лъжици масло Гхи (пречистено и разтопено краве масло), което може да се замени със зехтин
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжица балсамов оцет

Инструкции за приготвяне:

В голяма купа сложете и разбъркайте спанака с пармезана и орехите, както и с тънко нарязания лук. Загрейте зехтина (маслото Гхи) в малка тенджера или тиган на умерен огън за 2-3 минути. След като се затопли, махнете тигана от огъня и добавете в него горчицата, меда и оцета. Бъркайте докато съставките се смесят добре.
Полейте топлия дресинг върху салатата и сервирайте веднага. По желание гарнирайте с допълнително пармезан.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Внимавайте с тези зодии, ужасно завистливи са Могат да ви подлеят вода във всеки момент Над 30 кръводарители до ранния следобед след старта на кампанията „Дари кръв - спаси живот“
Напусна ни известен ресторантьор Тъжната вест съобщава своя внук – Божидар Данаилов, наследник на известния пловдивски ресторантьор и дългогодишен собственик на ресторант „Малкия Бунарджик" Наемите в Лондон доближиха 3220 евро В Рим искат 2000 евро на месец
Почина Детето на хилядолетието Издъхна едва на 25 години  Въвеждат еднодневни винетки Камионите с “такса задръстване”
Министерството на туризма глоби концесионера на плаж Бутамята До решението се стигна след резултатите от незабавната проверка, разпоредена от министъра на туризма Мирослав Боршош С този кекс без яйца и мляко скрих шапката на претенциозната ми свекърва, която пости Бърза и лесна за приготвяне рецепта, идеална за всеки, който иска да се наслади на вкусен домашен десерт, но няма време или желание да се занимава със сложни рецепти
Търпят бой, унижение и забрани Зад лъскавия живот на турските актриси се крие високата цена на успеха България с активно участие в New Deal Europe 2025 с подкрепата на Министерството на туризма Ще продължим да работим целенасочено за утвърждаването на България като конкурентоспособна и устойчива туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Мирослав Боршош
3 зодии, за които този април ще бъде специален Представителите на въпросните зодиакални знаци ги очаква период на разцвет, просперитет и уникални възможности, засягащи всички сфери на живота  От първи април минималната здравна вноска за безработните става 43,08 лв. месечно Срокът за внасяне на тези вноски е до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят