Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес

Ключови думи: спаначена салата, камила алвес, флагман, рецепта за спаначена салата

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес Макконъхи е наистина лесна за приготвяне и много много вкусна. Красивата бразилка редовно споделя свои рецепти в страницата си в Instagram, а освен това си има и лайфстайл сайт, в който публикува редица интересни кулинарни идеи, както свои, така и на своята свекърва Кей Макконъхи, а и на известни и уважавани топготвачи.
Ако търсите фантастична и впечатляваща рецепта за салата, тогава вижте любимото предложение на Камила за спаначена салата с топъл винегрет! Вкусът на тази салата си е гурме, а освен това тя е подходяща както за обикновена вечеря у дома, така и за специален повод към празнични ястия.

Няколко забележки: Рецептата изисква печени орехи, които можете да си купите от магазина или лесно да си направите сами. Също така, не забравяйте да разклатите и разбъркате добре вашия винегрет, преди да го сложите в салатата. И накрая, тъй като тази салата е топла, ще трябва да я сервирате веднага.

Спаначена салата с топъл винегрет за 4 порции:
Съставки
1/2 килограма бейби спанак (около 5 чаши)
1/4 чаша настърган на едро пармезан
1/4 чаша орехи (Камила използва орехи – пекан или американски орехи)
1/8 чаша тънко нарязан червен лук
4 супени лъжици масло Гхи (пречистено и разтопено краве масло), което може да се замени със зехтин
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжица балсамов оцет

Инструкции за приготвяне:

В голяма купа сложете и разбъркайте спанака с пармезана и орехите, както и с тънко нарязания лук. Загрейте зехтина (маслото Гхи) в малка тенджера или тиган на умерен огън за 2-3 минути. След като се затопли, махнете тигана от огъня и добавете в него горчицата, меда и оцета. Бъркайте докато съставките се смесят добре.
Полейте топлия дресинг върху салатата и сервирайте веднага. По желание гарнирайте с допълнително пармезан.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
4 съвета за дълъг секс Внимавайте да не се обезводните... Пламъците в Лос Анджелис погълнаха сгради, има жертви, но Панагюрско златно съкровище било защитено За да проправят път за пожарникарите, се налага булдозери да разбутват изоставените в паниката коли
Шок в бургаската морга! Близките на загиналите 17-годишни младежи разпознаха телата им Роднините на Ахмед Самра и Ахмед Исмаил АлАунд искат да ги погребат в Египет,  в Средец им казали как намерили труповете им в Странджа Масов протест срещу високите цени на тока  А от нулевия ДДС печелят само зърнопроизводителите, коментира Васил Велев и попита на тях ли трябва да се помага
Средната пенсия в Русия е... Около 250 долара Била е близо до смъртта Твърди, че мъж се опитал да я убие в самолет
Притеснителна новина за София Ето какво се случва  Разтърсващо твърдение за Путин Не вдигал телефона на Асад
Много му върви Верстапен е 4 пъти шампион на Формула 1 Разказа за Рен Гонзо с малшанс в чужбина
Замърсяването на въздухът в София е два пъти над нормата, а от СЗО заговориха за мор на българите Кметът Васил Терзиев призна за проблема и сподели, че се надява да има траен напредък в справянето с него Отиде си сценаристът на „Вчера“, Владимир Даверов издъхна след мъчително боледуване Погребението на големия български писател, който е и продуцент на филми които „Дунав мост“ и „Хайка за вълци", ще бъде в тесен семеен кръг