Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусната крем супа от тиква

Ключови думи: крем супа от тиква, флагман, тиква, супа от тиква

Октомври месец се счита за месеца на тиквата. Тя заема централно място в празника Хелоуин, който се чества на 31 октомври. Освен за добра украса, тиквата е полезна и за организма и е силно препоръчвана за есента. Тя може да се използва за направата на сладкиши, супи и други ястия, които са богати на полезни съставки. 

Тиквата вирее на места, които са добре огрявани от слънцето и защитени от ветровете. За израстването на голям плод е нужно почвата да бъде богата на хранителни вещества, като наторяването зависи от предшестващата култура, която е била отглеждана. Продукцията се прибира към края на септември, преди да започнат обилните есенни дъждове. Плодовете се остават на слънце за 20-25 дена след откъсването им. 

Оранжевият цвят на тиквата се дължи на голямото количество каротин, който понякога надвишава този в морковите. Витамин С също заема централно място в плода. Поради ниската си калоричност, тиквата притежава диетични свойства и се препоръчва при бъбречни и сърдечносъдови заболявания. В тиквените семки се съдържат важни за организма незаменими аминокиселини, протеини, витамини и минерали. В 100 грама тиквени семки се съдържа 46.1% от дневната нужда на организма от магнезий.

Едно от най-вкусните ястия от тиква със сигурност е крем супата. Затова днес ви предлагаме една вкусна рецепта, която може да приготвите по всяко време.

Как да приготвим крем супа от тикваНеобходими продукти:
500 грама тиква

2 броя моркови

1 глава лук

20 грама краве масло

200 мл прясно мляко

1 ч. л. джинджифил

2 с. л. тиквени семки

Начин на приготвяне:
Нарежете и почистете тиквата, морковите и лука и ги сварете в подсолена вода, за да омекнат. По принцип 1 чаена лъжица сол е напълно достатъчна, за да получите желаната подсолена вода. 

След като сте готови с варенето, пасирайте зеленчуците с пасатор или кухненски робот заедно с маслото и млякото. Не забравяйте предварително да извадите млякото от хладилника. Не трябва да е прекалено студено. Пасирайте до получаване на хомогенна смес. Настържете джинджифила на ситно ренде и го добавете към сместа. Разбъркайте добре, за да не остане джинджифилът на топка. Използвайте пресен, защото той е много по-свеж. 

Преди да сервирате крем супата я поръсете с тиквените семки и още малко прясно настърган джинджифил. Ако желаете, може да добавите и крутони. 

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направили Орешник с немски и японски металообработващи системи Били обект на западни санкции Южна Корея в политически хаос: Парламентът отстрани и действащия президент Хан Дък-су Инвеститорите реагираха негативно на събитията
Какво се случва с петролния разлив в Черно море? Продължава мониторингът Руски съд глоби TikTok с 3 милиона рубли Не се уточнява нарушението
Учените с интересно откритие за синеоките Всеки синеок човек на планетата е потомък на един единствен европеец, живял преди хилядолетия Турция неутрализира 14 терористи Операцията е била проведена в иракските райони Хакурк, Гара и Метина
„Гостенка” упои мъж и задигна над 20 000 лв. от жилището му Той съобщил и за отнети 20 монети с нумизматична стойност Майк Тайсън изпаднал в депресия след загубата от ютубъра-боксьор Тази битка беше толкова голямо вдигане на емоциите
Експерти предупреждават: Зад волана няма безопасно количество алкохол Дори две секунди забавяне са от значение Високите цени и политиката погубват сладкарницата на Линда Петкова Съпругата на Кирил Петков не може да се похвали с добра клиентела дори и по празниците
Арестуваха българин, държал насила сляпа жена в изоставен хотел в Гърция Тя е била в плен от Бъдни вечер Днес се навършват 80 години от смъртта на Петър Дънов Учителят е погребан в района на т.нар. „Изгрев“ – място, където той често е изнасял беседи на своите ученици и по-късно обявено за паметно