Как да направим класическата лесна леща
Влизаш в механата, отваряш менюто и там в раздела “супи” откриваш най-любимите и класически, простички и винаги актуални супи от българската национална кухня! Тук е пилешката супа, тук е и боб чорбата, а също и агнешката супа и шкембе чорба. Тук, в списъка с класически супи от българската национална кухня е и леща чорба.
А рецептата за леща чорба е толкова лесна, толкова любима и толкова често приготвяна, че сигурно всеки знае как се прави.
Предлагаме вариант на рецептата за леща чорба, рецепта с която допълва списъка с любими супи.
Ето и необходимите продукти:
леща
1 чаена чаша
лук
1 глава
моркови
1 брой
чушка/пиперка
1 брой
домати
2 броя
чубрица
1 чаена лъжица
червен пипер
1 чаена лъжица
олио
5 супени лъжици
брашно
1 супена лъжица
чесън
5 скилидки
Първата стъпка от рецептата за леща чорба е подготовката на лещата. Измивате лещата, слагате я в тенджера, заливате със студена вода и слагате на котлона. След като водата заври я изсипвате, измивате лещата и отново я слагате тенджерата на котлона като добавяте около 1,5 литър вода.
Междувременно измивате, почиствате и нарязвате наситно лука, моркова и чушката и заедно с обеления чесън ги слагате към лещата. Добавете 2 супени лъжици олио и оставете супата да ври до сваряване на продуктите. След това добавете 1 чаена лъжица сол и предвидените нарязани на дребно домати, като ако нямате пресни домати може да ползвате домати от консерва.
Когато супата е готова, в тиган загрявате останалото олио, червения пипер и брашното и след като ги запържите за около 1-2 минути добавете сместа към супата, добавете чубрицата и оставете лещата чорба да поври още няколко минути.
Източник: supichka.com
Добави Коментар