Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете си мързелива зелева сарма във формата на кекс за една перфектна вечеря

Ключови думи: мързелива зелева сарма, сарми, кекс, форма за кекс, рецепта

Ако и ти си в отбора на любителите на зелеви сарми, но не ги приготвяш често, защото не ти се занимава да ги завиваш сарма по сарма, да ги нареждаш в тенджера и да внимаваш как ще ги свариш, то рецептата за мързелива сарма във форма за кекс е твоята рецепта. Вкусът на мързеливата сарма е класическия вкус на зелеви сарми, а приготвянето ѝ е още по-лесно. Друг голям плюс на мързеливата зелева сарма е симпатичният външен вид, който ще впечатли дори и претенциозни гости.

1. Първата стъпка от рецептата за мързелива зелева сарма във форма за кекс е подготовката на плънката. Нарязвате праза на ситно, измивате ориза и го отцеждате от водата. В голям тиган или тенджера сгорещявате олиото и изсипвате лука и ориза. Разбърквате докато оризът стане стъклен за около 5 минути.

2. Сваляте ориза от котлона и към него добавяте каймата, разбърквате добре, така че каймата да не стане на бучки. Връщате на котлона, добавяте подправките и 1 една чаена лъжица сол и запържвате, докато каймата стане на трохи. Тогава добавяте 1 ½ чаена чаша вода и оставяте сместа да ври на тих огън. След като водата е напълно абсорбирана сваляте сместа от огъня.

3. Във форма за кекс намазана с мазнина, най-добре формата да е с дупка, нареждате плътно зелеви листа. Нареждате ги така, че формата да бъде облечена със зелевите листа. Разпределяте сместа във формата и отгоре завивате със зелето, така че плънката да е напълно покрита. Наливате 1 ½ чаена чаша вода и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час-час и нещо, докато течността е напълно абсорбирана.

Необходими съставки:

кисело зеле -6 листа големи

кайма - 600 грама

ориз - 2/3 чаена чаша

праз - 2 стръка

червен пипер - 1 чаена лъжица

чубрица - 1/2 чаена лъжица

черен пипер - 1/3 чаена лъжица

олио - 2/3 чаена чаша

Източник: Supichka

1
Коментара по темата
1.
БЛЯКС
26.06.2020 17:40:07
ИЗКАРА ГНУСОТИЯ!
  Добави Коментар
Много грозен побой в страната 42-годишен мъж посегна на баща си Посланикът на България в САЩ подаде оставка! Завръща се в Поморие? Георги Панайотов зае поста през 2022 г
Прави интересен ход Меси ще е парламентьор между Интер Маями и Модрич Министър Мирослав Боршош и кметът на Велико Търново обявиха кога ще се проведе важно изложение Събитието е без аналог на Балканите
Потвърдено: Марин Маринов е убит от израелски танков снаряд Израелските сили за отбрана признаха, че по погрешка са стреляли по обект на ООН Проф. Мария Нейкова: Работих с кметовете като със съюзници и нося област Бургас със себе си На прощаване бившият губернатор пожела успех на новия областен управител Владимир Крумов
Жена бе отнесена на пешеходна пътека Неприятен инцидент в Пловдив Голяма трагедия в училище във Франция Фатална атака в учебно заведение в Нант
Драмата с Дани Кики продължава Пуснаха го на свобода 80 хиляди литра евродизел се изляха в Дунава Прокуратурата е започнала разследване на степента на замърсяване
Най-голямата кражба на фирма в България бе обезсилена от съда Магистратите върнаха окончателно асансьорната фирма "Изамет 1991" на Явор Златанов Франция си върна рекорда за най-дълга ягодова торта в света За да бъде одобрен, сладкишът е трябвало да следва традиционната рецепта