Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Неделя е! Да приготвим перфектните палачинки с тези 6 тайни стъпки

Източник: Една.бг
Ключови думи: палачинки, рецепта за палачинки, как да приготвим палачинки, стъпки за перфектни палачинки

Всяка домакиня знае как да прави палачинки. Яйца, брашно, сол... Изсипваме сместта... Сюжетът ви е до болка познат, а списъкът с кулинарни алтернативи - отегчително дълъг. 

Днес няма да ви бомбандираме с нови рецепти за може би най-обичаната закуска в света. Вместо това ще ви издадем прости трикове, които няма да откриете в книгите с кулинарни рецепти.

Вижте кои са стъпките, които ви делят от приготвянето на перфектните палачинки, в нашата галерия.

Някои от тях може би ще ви изненадат. Опитайте ги още днес.

1. Изберете по-голям тиган. Размерът ще улесни обръщането.

2. Загрейте предварително тигана и поддържайте средна температура. Така ще получите приятния златист цвят на палачинките.

3. Придържайте се към оригиналната рецепта. Интернет изобилства от различни кулинарни алтернативи, но най-добър си остава оригиналът - 2 ч.ч. брашно, 1 с.л. сол, 1,5 с.л. бакпулвер, 1/4 ч.ч. масло, 1 яйце, 1,5 ч.ч. мляко. Ако искате да експериментирате, инвестирайте въображение във финалната украса.

4. Не прекалявайте с разбиването на тестото. Идеалната смес има малки бучки и наподобява извара. Ако вече не виждате брашното, сместа е готова. Колкото повече разбърквате, толкова по-тънки и сплескани ще са палачинките.

5. Добавете топинга, преди да обърнете палачинката за първи път, независимо дали добавяте шоколад, плодове или ядки.

6. Няма универсална формула за перфектното обръщане на палачинката. Истината е само и единствено в практиката.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Слонски ласки за Калина Паскалева в Тайланд В мрежата веднага се пошегуваха, че животните със сигурност са от мъжки пол предвид онова, което правят с хоботите си Мис Силикон се перчи с нови импланти на дупето Отишла в Колумбия, за да си ги смени
Лили Иванова опече баница по тайна рецепта в тава от Митко Щерев Прибавянето на няколко лъжици майонеза превръщало баницата в истински кулинарен шедьовър Земетресение в България, епицентърът е край Самоков Усетено е в района на град Момин проход и град Костенец
Какво обещава за всяка зодия през 2025 г. годината на Дървената змия Тя подкрепя онези, които действат съзнателно, търпеливи са и се стремят към хармония Почина лекарка, покорила Еверест Заедно с 28-годишната аспирантка в Националната спортна академия Цвета Мишева те са единствените от втората национална експедиция до най-високия връх на планетата
Учени бият тревога, случва се нещо страшно в Гренландия Ако се разтопи, моретата ще се покачат с цели седем метра Внезапно ни напусна Зандана и боксьорите потънаха в скръб Възпитаници на Тодор Занданов стават световни, европейски и републикански шампиони
Русия и САЩ продължават работа заедно в Космоса Руската космическа агенция „Роскосмос” обяви в Москва, че ще провежда нови съвместни полети с НАСА до Международната космическа станция  Цяла Австрия търси кола, а тя се оказа във Велико Търново На 25 декември е спрян за проверката автомобил с великотърновска регистрация, който се оказа краден в друга страна
"Светът на Ванката" изби рибата с... дубайски шоколад Скечовете на актьорите и неволите им на пътя ще ви накарат да се смеете с глас преди да си докарате дежурното главоболие Ще се радвате н щастие и пари през 2025 г., ако приготвите тези ястия за новогодишната трапеза Ако ги сложите на масата, то ще успокоите Зелената дървена змия и така ще привлечете просперитет в дома си