Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ето кога е най-добре да вечеряме

Ключови думи: кога да вечеряме, вечеря, часове, изследване

Късните вечери увеличават опасността не само от напълняване, но и от диабет, предупредиха американски учени. Специалисти от университета „Джонс Хопкинс“ сравниха ефекта на вечерята в 18 и 22 часа върху доброволци. Те доказаха, че яденето преди сън увеличава кръвната захар, а оттам и риска от диабет, като влошава глюкозната толерантност и намалява изгорените мазнини, пише БТА, цитирайки Mirror.

„Ефектът от късните вечери варира много сред хората и зависи от времето, когато си лягат. Това изследване показва, че някои са по-уязвими от други“, коментира д-р Джонатан Джън от екипа.

От предишни прочувания е известно, че яденето късно вечер е свързано със затлъстяване и метаболитен синдром. Новото изследване обаче е особено детайлно. Доброволците са носели устройства, проследяващи движението, кръвта им е била изследвана на всеки час, наблюдаван е сънят им, сканирани са телесните им тлъстини, проследено е изгарянето на мазнини от храната с нерадиоактивни елементи в нея.

Доброволците в изследването са си лягали в 23 часа. Нивото на глюкозата след късната вечеря се е покачвало с 18% повече, а изгорените мазнини са намалявали с около 10% в сравнение с ранната вечеря.

„Ефектът, който наблюдавахме у здрави доброволци, може да е по-изразен у хора със затлъстяване или диабет, които вече имат влошен метаболизъм. Трябва да направим повече експерименти, за да установим дали ефектът продължава с времето и дали зависи повече от поведението, например лягането малко след вечерята, или от биологичния часовник“, допълва ръководителят на екипа д-р Чънцзюан Гу.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
След тази статия всеки мъж ще иска да яде сушени сливи, защото... От друга страна, обаче са доста по-калорични заради повишеното съдържание на захари 6 причини защо да ядете печени ябълки, вместо пресни Подобно лакомство ще се хареса и на децата, и на възрастните, а липсата на захар прави десерта напълно диетичен
Първа компания изгражда производствената си база в най-новата промишлена зона на Бургас Още седем компании са закупили терени в тази промишлена зона и вече проектират производствените си бази Огромна трагедия: Tik Tok звезда умря в съня си по време на ваканция за 25-ия си рожден ден (СНИМКА) В медиите отвъд Океана се завъртяха различни версии, сред които злоупотреба с наркотици. Това провокира брат й да разкрие какво точно е станало, а именно – астматичен пристъп
Почина Царят на шлагерите Йорданка Христова, която също има дълбока връзка с италианската музика, благодарение на Йосифов открила пътя си към този жанр Той и подари ремонт на циците, а тя кръсти на негово име куче Макар двамата да са представени като вече разделени, те са имали връзка, преди той да замине за Шри Ланка
Това е рецептата за перфектния козунак, който се предава от поколение на поколение Следвайте стъпките и се насладете на пухкав и ароматен козунак, който ще направи Великден още по-специален Тръмп превърна Белия дом в шоурум на Tesla (СНИМКИ/ВИДЕО) Безпрецедентната подкрепа от действащ президент за корпорация, основана от неговия главен спонсор, идва, след като акциите на Tesla се сринаха на фона на пазарните страхове
Министърът на туризма Мирослав Боршош се срещна с новоизбрания председател на АБТТА Петър Стоянов Двамата обсъдиха възможности, свързани с развитието на сектора и функциите по надзор върху дейността му На 15 март е възможен срив на мобилните оператори За това предупреждават и трите компании 
Почина Гочето Георги Найденов е роден на 28 януари 1936 година в Пловдив Отиде си уважаван свещеник През последните години отец Любомир се бори със здравословни проблеми, но остава свързан с църковната си общност, която сега скърби за загубата на своя духовен пастир