Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как здравословно да приготвяте яйца

Ключови думи: яйца, как да сготвим яйца, здравословни яйца, флагман

Ако сте на режим и физически активни, то яйцата несъмнено присъстват във вашето хранене. Те са богат източник на белтъчини – 6,25 г на едно яйце, бедни на въглехидрати – 0,6 г и съдържат куп витамини и хранителни вещества, полезни за вашето тяло. Калорийната стойност на едно средно голямо яйце е около 75 калории, което го прави доста подходяща храна, дори когато искате да намалите теглото си.

И още! Яйцата са сред продуктите, които можете да приготвяте по много начини и да съчетавате с различни храни. Разнообразието е всичко!

Сурови

Като цяло не е препоръчително да ядете яйцата сурови (може да хванете салмонела, която да доведе до хранително отравяне), а и не са особено вкусни. Въпреки това доста хора ги ядат така и причината е, че те запазват всичките си хранителни вещества и дават повече енергия.

На очи

Яйцата на очи се приготвят с по-малко мазнина и това ги прави по-нискокалорични. Особено подходящи са и за сандвич – можете директно да сложите яйцето с рохкия жълтък върху препечена филийка.

Варени

Не само, че това е най-бързият вариант за приготвянето на яйца, но и най-простият. При варене се запазва цял жълтъкът, който съдържа по-голямата част от хранителните вещества.

Омлет

Предимството на омлета е, че той е лесен за допълване с пълнеж. В зависимост от целта ви (повече протеини, по-малко калории, добавяне на здравословни мазнини) можете да го намажете с нещо или да добавите зеленчуци преди да го навиете на палачинка.

Пържени яйца

Пърженето на яйце изисква най-много топлина, което се отразява на химичния състав на потенциалната хранителна стойност на яйцата. За да намалите мазнината, използвайте тиган с незалепващо дъно или заменете кравето масло с кокосово.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцели флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа