Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Да си оближеш пръстите: Рецепта за Пиле кордон бльо

Ключови думи: кордон бльо, пиле, рецепта

Пиле кордон бльо. Чували ли сте за това ястие? То идва от изтънчената френска кухня и представлява нещо като шницел от пилешко месо, между което има сирене, кашкавал или шунка.

Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта.

Ето и необходимите продукти за класическо пиле кордон бльо:
– 2 яйца;
– 2 парчета пилешко филе;
– няколко резена шунка;
– малко парче кашкавал;
– малко парче от швейцарското сирене „Грюер“;
– брашно;
– сол и черен пипер на вкус;
– галета за овалване;
– 1 лимон;
– олио за пържене.

Измивате хубаво пилешкото филе и го подсушавате. Начуквате го с дървен чук (най-добре е да го сложите в дебел плик или между няколко пласта фолио, за да не изцапате наоколо. Трябва да се получат тънки парчета, които овкусявате със сол и черен пипер.

Нарязвате шунката, сиренето „Грюер“ и кашкавала на тънки парчета. В единия край на месото поставяте по малко от тях и после той се прихлупва с другия.

Филетата с плънката се панират в брашно, яйце и малко галета. Оставят се настрани за известно време, за да не падне панировката.

Сипвате малко олио в тиган и след като мазнината се нагорещи достатъчно, пържите пилешкото. Важно е да знаете, че на всяка страна ѝ трябват по 6 минути, за да бъде напълно готова.

Трябва да внимавате, защото специалното сирене, използвано в рецептата, не бива да изтече отстрани.

След като сте готови с двете порции, поднасяте класическото пиле кордон бльо с няколко резенчета лимон. Гарнитурата избирате сами.

Източник: tialoto.bg

1
Коментара по темата
1.
Динко
31.05.2020 14:42:27
Френско ястие със щвейцарско сирене и кашкавал, падам. Използва се френско Меко сирене.
  Добави Коментар
Бум на Малдивите, 2 млн. туристи са посетили островите през 2024 г. Китайци и руснаци са водещите групи чужденци, избрали да почиват там Байдън съжалява, че се е оттеглил от надпреварата за президент, вярва, че той би спечелил Това твърдят източници от Белия дом
Китай пуска на вода осми самолетоносач Колко способен е новият 40 000-тонен тип 76 клас? Разливът на мазут в Черно море достигна Крим Употребата на  риба, миди, скариди, уловени в района на разлива няма да е безопасно няколко години
Слонски ласки за Калина Паскалева в Тайланд В мрежата веднага се пошегуваха, че животните със сигурност са от мъжки пол предвид онова, което правят с хоботите си Мис Силикон се перчи с нови импланти на дупето Отишла в Колумбия, за да си ги смени
Лили Иванова опече баница по тайна рецепта в тава от Митко Щерев Прибавянето на няколко лъжици майонеза превръщало баницата в истински кулинарен шедьовър Земетресение в България, епицентърът е край Самоков Усетено е в района на град Момин проход и град Костенец
Какво обещава за всяка зодия през 2025 г. годината на Дървената змия Тя подкрепя онези, които действат съзнателно, търпеливи са и се стремят към хармония Почина лекарка, покорила Еверест Заедно с 28-годишната аспирантка в Националната спортна академия Цвета Мишева те са единствените от втората национална експедиция до най-високия връх на планетата
Учени бият тревога, случва се нещо страшно в Гренландия Ако се разтопи, моретата ще се покачат с цели седем метра Внезапно ни напусна Зандана и боксьорите потънаха в скръб Възпитаници на Тодор Занданов стават световни, европейски и републикански шампиони