Как да приготвите: Домашен млечен крем
Спомняте ли си фунийките, които похапвахме като малки? Тогава всички ги приготвяха у дома, като ги пълнеха с невероятно вкусен млечен крем. Същият нашите майки и баби ползваха, когато ни правеха торта, пише Tialoto.bg.
Докато си стоите #ОтговорниВкъщи, може да подобрите кулинарните си умения. Ако ви е омръзнало да чистите и готвите всеки ден, помислете за някой десерт. И за да се пренесете в онези години, когато нямаше голямо разнообразие от нишестета и сметана на прах, изпробвайте днешната ни рецепта – за вкусен млечен крем.
Ето и какви продукти са ви необходими:
– 1 литър прясно мляко с по-висока масленост;
– 2 пакетчета ванилия;
– 3 яйца;
– 4 супени лъжици брашно;
– захар на вкус (7-8 супени лъжици);
– плодове за декорация (по желание).
Как да приготвите млечен крем у дома?
Взимате подходяща тенджера и изсипвате две трети от млякото в нея. Добавяте захарта и ванилията, като разбърквате добре.
Оставете сместа да се затопли на котлона (на по-бавен огън), като внимавате да не загори и изкипи.
Отделно разбърквате яйцата и останалото мляко, като постепенно добавяте брашното.
Малко преди млякото на котлона да заври, прибавете на тънка струя яйчената смес.
Бъркайте енергично докато сместа се сгъсти.
Получения млечен крем изсипете в десертни купички. Може да го украсите с парченца плодове, с които разполагате или просто да го поръсите с малко какао или шоколадови стърготини.
Друг вариант е да използвате крема за направата на торта или като гарнитура на палачинки или гофрети.
Добави Коментар