Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

10 грешки, които допускаме при готвене

Ключови думи: готвени, грешки, бразно, ориз, кухня

Когато приготвяме храната си, искаме крайният резултат да впечатли нашите гости и да доставим удоволствие на себе си. Но понякога неволно допускаме някои грешки, които могат да ни провалят в кухнята. Така например, при приготвянето на месо в тиган, не загряваме предварително малко мазнина или не разтапяме масло, а това е важно, защото подпомага процеса на готвене на месото. Случва се да не сме си направили заготовките, а да приготвяме продуктите за готвене в самия процес.

Вижте още 10 грешки при готвенето и как да ги поправите.

Добавя се твърде много сол. Това не само, че няма да направи по-вкусно ястието ви, но ще задържите и повече излишни течности в организма. Вижте кои подправки да добавите, за да намалите количеството натрий.

Не пресявате брашното. Без значение дали ще го добавите за сгъстяване на сос или ще приготвяте кекс, хляб, пресяването на брашното намалява риска от образуването на бучки, но също така прави тестото и по-хубаво, пише az-jenata.bg.

Преварявате пастата. Ако случайно сте преминали препоръчаното време за варене на пастата, което е указано на опаковката ѝ, сложете я в гевгир и изплакнете със студена вода. Това ще спре процеса на готвене, защото когато сложите пастата в тигана със соса, той също ще загрее макаронените изделия.

Добавяте твърде много вода към ориза. Това може да го направи клисав, лепкав. Ако все пак се случи да прекалите с водата, добавете към него месо, скариди, леко го запържете със зеленчуци.

Не ползвате хартия за печене. Тя е удобна, прави готварските съдове по-лесни за почистване след печене, но също ще намали и риска от загаряне.

Отваряте фурната, докато печете. Това може да провали идеята ви за идеално изпечен кекс или хляб. Всеки път, когато отворите вратата на фурната, температурата в нея се променя.

Използвате студени съставки. Много е важно да използвате съставки със стайна температура, освен ако в рецептата е указано друго. Препоръчително е поне 30 минути преди готвене да оставите съставките извън хладилника. Това правило важи и за приготвянето на месото. По-топлите съставки не само се комбинират по-лесно, но и ще направят крайния резултат по-добър.

Когато печете сладки и извадите първата партида, не поставяйте върху същата хартия за печене новата. Подредете ги предварително върху хартия, която не е загрята.

Използвате малка тенджера за приготвяне на тестени изделия. Това може да разкашка пастата ви.

Рядко почиствате грила си. По него има полепнали мазнини, остатъци от предишни печения на месо, риба, които ще полепнат при следващото печене.

1
Коментара по темата
1.
Шивачът
04.02.2020 00:33:54
И 16 годишните момичета го знаят,
  Добави Коментар
4 съвета за дълъг секс Внимавайте да не се обезводните... Пламъците в Лос Анджелис погълнаха сгради, има жертви, но Панагюрско златно съкровище било защитено За да проправят път за пожарникарите, се налага булдозери да разбутват изоставените в паниката коли
Шок в бургаската морга! Близките на загиналите 17-годишни младежи разпознаха телата им Роднините на Ахмед Самра и Ахмед Исмаил АлАунд искат да ги погребат в Египет,  в Средец им казали как намерили труповете им в Странджа Масов протест срещу високите цени на тока  А от нулевия ДДС печелят само зърнопроизводителите, коментира Васил Велев и попита на тях ли трябва да се помага
Средната пенсия в Русия е... Около 250 долара Била е близо до смъртта Твърди, че мъж се опитал да я убие в самолет
Притеснителна новина за София Ето какво се случва  Разтърсващо твърдение за Путин Не вдигал телефона на Асад
Много му върви Верстапен е 4 пъти шампион на Формула 1 Разказа за Рен Гонзо с малшанс в чужбина
Замърсяването на въздухът в София е два пъти над нормата, а от СЗО заговориха за мор на българите Кметът Васил Терзиев призна за проблема и сподели, че се надява да има траен напредък в справянето с него Отиде си сценаристът на „Вчера“, Владимир Даверов издъхна след мъчително боледуване Погребението на големия български писател, който е и продуцент на филми които „Дунав мост“ и „Хайка за вълци", ще бъде в тесен семеен кръг