Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Учени: Спрете яйцата за закуска

Според експертите яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и освен това могат да предизвикат диабет
Ключови думи: яйца, закуска, диабет, сърдечно-съдовата система

Една от най-често срещаните храни за закуска във всяка кухня по света са яйцата. Вариантите им за приготвяне са безброй - варени, пържени, забулени т.н.

Според учени от САЩ обаче яденето на яйца за закуска може да има лош ефект. Оказва се, че тази така популярна храна може да има негативни последици за здравето ни и да ни докара страшна болест. Според експертите яйцата за закуска влияят върху сърдечно-съдовата система и освен това могат да предизвикат диабет. Биолози и лекари провели два експеримента. По време на първия участниците са се хранели нормално и приготвяли яйца та за закуската си по своя преценка. Оказало се, че вредността на продукта зависи от метода на неговото приготвяне. Например, ако хората пържели яйцата в масло и добавяли бекон, ястието ставало по-малко полезно от просто варените яйца (което обаче не е особено изненадващо).

Вторият опит показал: ако по време на готвене добавите към продукта различни добавки и подправки, нивото на глюкоза в кръвта на човека после се променяло. Главният технолог на голяма птицеферма обаче само се смее и смята твърденията на тези учени за измислици: "Невероятно е, че сериозните експерти прекарват време в проверка на достатъчно очевидни неща. Разбира се, ако ядете сутрин яйца с щедра добавка на месо и още повече мазнини, това няма да се хареса на тялото ви. И то ще се разбунтува. Но същото се случва, ако ядете, да речем, сирене, извара и дори представите си каша.

Между другото, колкото по-малко е яйцето, толкова по-полезно е. Кокошката в птицефермата започва да снася на 17-18-та седмица от живота си и дава по едно яйце на ден, което е наситено с хранителни вещества, но в същото време е малко. Така например с възрастта кокошката започва да снася по-големи яйца, но хранителните им стойности намаляват. Между другото, най-големите яйца в птицефермите обикновено се изхвърлят. Освен това яйца с два жълтъка са обикновено снесени от много стари кокошки носачки. В края на „кариерата“ на кокошето тяло му става все по-трудно да прави черупки, затова понякога се получава „две в едно“./ zdrave.to

1
Коментара по темата
1.
мислещ
18.10.2019 13:53:56
Ебаси и простотията ! Уж за яйца става въпрос,пък после се оказа че проблема е в мазнината,майонезата,бекона и други такива ! Ми то това и петгодишната ми дъщеря го знае !
  Добави Коментар
Мъчи го коронавирус Сантана влезе в болница Много грозен побой в страната 42-годишен мъж посегна на баща си
Посланикът на България в САЩ подаде оставка! Завръща се в Поморие? Георги Панайотов зае поста през 2022 г Прави интересен ход Меси ще е парламентьор между Интер Маями и Модрич
Министър Мирослав Боршош и кметът на Велико Търново обявиха кога ще се проведе важно изложение Събитието е без аналог на Балканите Потвърдено: Марин Маринов е убит от израелски танков снаряд Израелските сили за отбрана признаха, че по погрешка са стреляли по обект на ООН
Проф. Мария Нейкова: Работих с кметовете като със съюзници и нося област Бургас със себе си На прощаване бившият губернатор пожела успех на новия областен управител Владимир Крумов Жена бе отнесена на пешеходна пътека Неприятен инцидент в Пловдив
Голяма трагедия в училище във Франция Фатална атака в учебно заведение в Нант Драмата с Дани Кики продължава Пуснаха го на свобода
80 хиляди литра евродизел се изляха в Дунава Прокуратурата е започнала разследване на степента на замърсяване Най-голямата кражба на фирма в България бе обезсилена от съда Магистратите върнаха окончателно асансьорната фирма "Изамет 1991" на Явор Златанов