Майстор-готвач от Атия вари 150 литра рибена чорба в Бургас (ВИДЕО)
Вкусна чорба от пет вида риба ще може да си хапнат бургазлии днес. Пред камерата на бТВ майстор-готвачът от Военноморска база Атия Георги Иванов каза, че в ястието ще има паламуд, скумрия, чернокоп, барбун и сафрид.
Три помощнички ще има той днес. Те са матроси, уточни репортерът Лора Стаматис.
5 казана има в полевата кухня на площада. Общо 150 литра чорба с много пресни подправки се вари за бургазлии. Кухнята е изцяло на дърва, каза Георги Иванов.
Колкото повече видове риба има в чорбата, толкова по-вкусна става, добави той.
Помощничката му матрос Стоянова пък сподели, че към флота се насочила, защото баща й е бивш военнослужещ. От 12 години съм на служба, добави тя.
Матрос Мария Иванова пък заяви, че да носи военна униформа е преди всичко предизвикателство и престиж. Да си военослужещ е много отговорно, каза още тя.