Акциз на брашното и яйцата? Или как бюджетарите на държавата правят пица (РЕЦЕПТА)
Как депутатите правят пица – стана ясно днес на бюджетна комисия в парламента.
В комисията се проведе дебат по промените в Закона за акциза, според които трябва да се увеличи акциза на новите цигари без катран HEETS на IQOS, но докато течеше дебатът, в залата на комисията лъсна бяла дъска, на която с маркер има рецепта.
Вероятно за пица с бекон.
„200 гр брашно, 1 пакетче суха мая, 100 мл топла вода, 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар (в маята+водата), 4 с.л. олио (в брашното) за тестото. 3-4 глави лук, нарязан на лунички, бекон, черен пипер, червен пипер (на вкус) - задушават се.
2 яйца, 100 мл течна сметана + настърган кашкавал.
Пече се на 220 градуса при предварително загрята фурна за около 35-40 минути ".
Тази рецепта се мъдри на дъската в залата на бившия Партиен дом.
И докато депутатите разискват, гостите коментират кой ли си е готвил и какво е искал да сготви.
В залата бяха производители на конвенционални цигари и на нагреваеми цигари, икономисти и журналисти.
На рецептата се натъкна икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика, който също участва в дискусията.
Защо тази рецепта е там и дали комисията на Менда Стоянова ще наложи акциз на брашното и яйцата, остава загадка. Добави Коментар