Гранд Хотел и СПА Приморец кани суши любителите на Международния ден на този специалитет
Всъщност, сакето е предпочитано като акомпанираща напитка към суши специалитетите по света, но не и в самата Япония. Това е така, защото това питие се прави от ориз и поради това се счита от японците за твърде подобно на сушито, за да подчертава добре неговите качества. Въпреки че комбинацията не е традиционна за страната на изгряващото слънце, тя е много популярна и обичана по цял свят. Доброто саке е меко и деликатно и реално подсилва вкусовите характеристики на сушито, вместо да вземе връх над тях. Затова и Гранд Хотел и СПА Приморец избра да предложи на гостите на Международния ден на сушито тази типична за Япония напитка, която е неразделна част от кулинарните традиции на страната.
Зеленият чай също е чест избор на питие, което да се консумира заедно с най-популярния деликатес на Япония. Според познавачи на традициите, той реално е най-подходящия избор към суши вариациите. Сервира се изключително горещ и задачата му е да подготви сетивата ви за пълно изживяване на всяка нова хапка, туширайки послевкуса на предходната. Така, човек може да се наслади пълноценно на палитрата деликатни аромати и вкусове, която носи всяка нова хапка суши. Зеленият чай освен това е освежаващ - и е сочен за главен виновник за дълголетието на източните нации, наред със специфичния им начин на хранене и живот.
Специалитетите на Международния ден на сушито в Гранд Хотел и СПА Приморец, ще бъдат приготвени от шеф Ивелин Кръстев и неговия екип. В тях се влага дългогодишен опит в този тип кухня, съчетан с качествени пресни продукти и специалния суши ориз - харуки.
Открийте Япония в Бургас на 18 юни от 19:30 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец.
Цена за Let’s Get PRIM: Азиатска суши вечер - вечеря на блок маса и напитка саке и зелен чай: 34 лева на човек.
За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg