Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вина от български сортове диктуват модата в Европа и у нас

„Винпром Карнобат” станаха фаворити на привикналите към лукс ценители
Ключови думи: ETHNO, Винпром Карнобат, Фронтинян-ла-Пейрад, купажи, ценители, Южна Франция
Старите български сортове Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат са най-новата страств Европа и у нас, разказаха управителите на някои от най-квалитетните столични ресторанти, които неотдавна посетиха Южна Франция за да почерпят от актуалните винени и гурме-тенденции.


Те издадоха, че примерът на световния хайлайф се оказал заразителен за все повече българи, които уверено избират невероятните купажи ETHNO за трапезата си, защото държат на високото качество и неповторимия вкус. Родните сортове впечатлиха изисканата публика по време на конкурса Muscat di Monde в живописното френско градче Фронтинян-ла-Пейрад. Там забележителните ETHNO на „Винпром Карнобат” станаха фаворити на привикналите към лукс ценители, които присъдиха на серията една от най-големите награди за качество.


И докато гостите на конкурса тепърва откриват очарованието на родните вина, у нас все повече хора избират Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат, защото богатите им вкусове и аромати пасват прекрасно на предпочитанията, нравите и темперамента на българина, а и подхождат на нашенската кухня.


Старите местни сортове в ETHNO поднасят най-доброто от българската земя и отлично разгръщат потенциала си, купажирани със световно-известните каберне совиньон, сира, мускат и совиньон блан. „Същността и душата на вината се крие именно в това необикновено съчетание, което ги отличава от всички останали на пазара", разказаха енолозите на ETHNO. "Целта ни е да преоткрием българските сортове в една по-съвременна концепция за вино. Да извадим автентичния им вкус и да го поднесем в нов и разбираем стил. Така те да навлязат в нашето ежедневие, да станат лицето на родното производство и да ни дадат усещането за изисканост и лукс, който можем да си позволим".

Възпитаници на Музикалното училище в Бургас ще бъдат солисти на симфоничен концерт в петък Зад диригентския пулт застава доайенът в съвременното българско културно пространство – проф. Деян Павлов, преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ Днес награждават участниците в Епархийския конкурс „Децата и вярата“ За поредна година Сливенска епархия подпомага провеждането на конкурса
Защо най-често се влюбваме през пролетта Достатъчното производство на тези хормони кара хората да чувстват по-уверени и по-привлекателни Открита приемна с общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Мястото на срещата е клуб "Лазур", намиращ се в бл. 144 в ж.к."Лазур"
Тези зодии ще се освободят от тежки емоции и ще започнат начисто Днес звездите вещаят позитивна промяна В събота е голям празник! Задължително се спазват тези обичаи и поличби, а на трапезата се слага... Празникът, който е познат и като Лазарова събота, Лазарица, Лазар, е подвижен и винаги се пада в събота точно осем дни преди Великден
Всички правим тези грешки при варенето на яйцата, затова се пукат Откакто научих това, стават перфектни Каква заплата устройва младежите Искат около 3 хил. лева
Каква е заплатата в хотелиерския сектор Средната брутна месечна заплата в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ през 2024 г. е 1472 лв. Никога не предавайте тези зодии, ще ги загубите завинаги Има представители на няколко зодии, които цял живот ще си помнят с горчилка грешката ви
Миналата година боядисах яйцата с бяло вино и станаха малки бижута Много е лесно Полицай "подпрял" мъртвопиян шофьор с 3,53 промила Пробата за алкохол на шофьора показва, че е карал с 3,53 промила в кръвта си