Готвят на живо в хотелите по Южното Черноморие (ВИДЕО)
Ключови думи:
храна, хотел, готвене на живо, Димитър Маргаритов, БАБХ – Бургас, Георги Митев, потребители,
Практиката останалата храна в хотелите по Черноморието да не се изхвърля, а да се използва за приготвяне на ястия за следващия ден остава в миналото. Пред камерата на бТВ главният готвач Ивайло Димитров, който работи в кухнята на една от големите бази по Южното Черноморие, където са настанени над 1000 души, обясни, че живото готвене пред клиента е разликата, която прави качеството.
„Изключено е при нас вчерашната вечеря да се превръща в днешен обяд. Работим само с качествени и проверени доставчици. Не можем да си позволим да даваме некачествена храна на нашите гости, защото са ни много скъпи“, уверява готвачът. Стремим се да не остава много храна, защото е грехота да я хвърляме, добавя той.
Работим с лице към клиента, за да види как се приготвя и че е топла, подчерта Димитров.
Шефът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев пък съобщи, че от началото на летния сезон са направени 2900 проверки на юг и на север от Бургас, а нарушенията са толкова малко, че са съставили едва 110 акта.
Ней-честите нарушения са заради липса на регистрация, уточнява директорът на БАБХ – Бургас.
В студиото на „Тази сутрин“ шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, който днес има рожден ден, каза че по Черноморието все още се предлагат високоградусни ментета. Добрата новина е, че не са опасни, но пък някои от тези напитки са с по-ниско качество, заяви рожденикът.