Забъркват кулинарни шедьоври край морето с остатъци от храна? (ВИДЕО)
За да докараме по-платежоспособни туристи, трябва да инвестираме в блок масата. Това каза пред камерата на Нова телевизия шеф готвач Иван Манчев.
„Храната в морските курорти не е достатъчно качествена, защото туристите, които идват, са с нисък бюджет. Те са с около 35-40 евро на ден, което е никаква цена“, коментира кулинарният спец.
Водещият на рубриката „На твоя страна” Георги Георгиев уточни, че средната цена на ол инклузива за ден е 80-90 лева. От тях 10% са за храна, добавя Манчев. За да има качествен продукт, трябва инвестиция в храната, подчерта той.
След като водещият изтъкна, че имало правило да не се изхвърля нищо от кухнята и кулинарни шедьоври се раждали с остатъци от храната от предходния ден, шеф Манчев заяви, че не е виждал такива неща.
Оризът, гарнитура към пилето, бързо може да се превърне в пълнеж за чушки или останалите и леко повехнали зеленчуци за салата, да станат част от зеленчукова супа, разказва Георги Георгиев.
През миналото лято по морето са бракувани близо 350 килограма храни. А при над 2310 извънредни проверки по Черноморието са открити 250 нарушения, т.е. почти при всяка десета инспекция е открит проблем. Най-често – храни с изтекъл срок на годност, неправилно съхранение, неизяснен произход на продуктите и лоша хигиена.
Шеф Манчев съветва хората, когато отиват на море, да не се водят от цената. Първо проверете какви са отзивите за хотела в сайтовете, каза още той.
1
Коментара по темата
1.
Георги
22.06.2017 17:15:48
Отида в Лидл - Манчев, пусна телевизора - Манчев, вляза във Флагман - Манчев... Страх ме е да отида да пикая, че нищо чудно като вдигна капака и оттам да се подаде глуповатата му муцуна. Кога готви тоя човек, не знам, като нонстоп лее акъл по медиите?