Mайсторът на японската кухня шеф Михалчев изкушава бургазлии с източни специалитети
Ключови думи:
мастър, шеф, готвач, известен, бургас, празник, никулден, петър, михалчев, гуру, кулинарен, меню
Тази година вкусът на празника на Бургас ще е различен. Ръкави ще запретне и ще се впусне в кулинарни виртуозни изпълнения, не кой да е, а най-големият майстор на японска кухня у нас - шеф Петър Михалчев.Кулинарният гуру, нашумял с журирането си в телевизионния формат "MasterChef," ще приготви за бургазлии специално 6-степенно меню с главен герой морските изкушения. Пригответе се за цяла палитра екзотични вкусове - миди Сен Жак, японски омлет, нудли и крем от зелен чай, трюфел, лотос... Истински кулинарен парад от страната на изгряващото слънце, ще предложи шеф Михалчев на гостите на Гранд Хотел и СПА "Приморец".
1990 е годината, в която Петър Михалчев открива своето поприще - кулинарията. 9 години по-късно, вече е начело на изискан френски ресторант. 2005 година заминава на обучение за суши майстор в Япония, където се влюбва безвъзвратно в местната кухня. Носи я със себе си в Българияпрез 2011 година открива един от най-добрите японски ресторанти у нас - Miyabi. Любител на бързите скорости и пистови мотори и любител градинар, отглеждащ сам бонсай и собствена реколта уасаби корен. Най-прецизният член на журито в "MasterChef" е глътка свеж, екзотичен въздух за бургаската кулинарна сцена.
Отворете сетивата си за духа на Япония и нейната автентична кухня. Независимо, дали сте почитател на източната култура и ястия или пък просто искате различен Никулден, Гранд Хотел и СПА "Приморец" е изборът, с който, както винаги, няма да сбъркате - 6 декември, Средиземноморски ресторант "Салини" от 19:30 часа. Цена на куверт: 69.00 лева на човек.
За информация и резервации: +359 568 12345; Email: [email protected]