Рускиня разкри тайната на съвършените торти (СНИМКИ)
Сладкишите и тортите - нещо, на което малцина биха могли да устоят. Дори да са нездравословни, сладките изкушения винаги имат големи почитатели. Ако пък са здравословни, тогава феновете им се увеличават многократно.
Най-прекрасно е обаче, когато тортата е съвършена и уникална. Точно такива торти успява да сътвори с въшебните си ръце руската сладкарка Олга Носкова. Ето някои от нейните прекрасни сладки произведения:
Съставки:
20 гр желатин на прах
120 гр вода
300 гр глюкоза
300 ге захар
150 гр масло
200 гр подсладено кондензирано мляко
300 гр шоколад (бял, млечен, черен или комбинация от някои видове
оцветители за храна
Стъпки за постигането на огледален ефект:
Разтворете желатина във водата;
Смесете глюкозата и захарта с врящата вода;
Отстранете от котлона и прибавете желатина;
Прибавете кондензираното мляко;
Изсипете сместта върху шоколада и маслото, за да отстраните въздушните мехурчета;
Използвайте получената глазура на температура от около 35 C;
Допълнителен мраморен ефект може да се постигне с едновременното изливане на глазури в различни цветове върху тортата.
Още от уникалните торти на Олга може да видите тук Добави Коментар