×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Целият екип на „Бургасбус“ е ангажиран с новата билетна система, ще помагаме на хората докато свикнат


Целият екип на „Бургасбус“ е ангажиран с новата билетна система, ще помагаме на хората докато свикнат
Петко Драгнев е категоричен, че новата електронна система ще заработи нормално
16 Април 2016, Събота, 05:01 ч.
Автор: Тони БЕЛОВ

Мобилни екипи ще обучават бургазлии по спирките как да си купуват електронните билети
-Г-н Драгнев, ще заработи ли новата транспортна схема нормално и смятате ли, че бургазлии бързо ще свикнат с нея?

-Убеден съм, че не само схемата, но и електронната система за билети ще заработят нормално. Целият колектив на ОП „Бургасбус” е ангажирам с този проект, включително участват и екипи на Община Бургас. В първите дни служителите ще помагат на гражданите на спирките. Това няма да са само кондукторите, но и много други наши екипи. Така бургазлии по-лесно ще се ориентират в новата обстановка.

-Екипите готови ли са да обясняват точно и ясно промените, особено на по-възрастните граждани?

-Новата система е нова не само за хората, но и за самите служители на „Бургасбус”. Сега всички те - шофьори, контрольори и други минават през специално обучение за новия вид таксуване.

-От къде ще бъдат взимани новите електронни карти, особено за хората, които използват намаление?

-Първоначално за всички правоимащи, това са гражданите, които използват намаление с решение на Общински съвет-Бургас, ще трябва да си извадят новите карти в Билетния център в Бургас. Там има 5 каси, които ще работят постоянно. Поставена е и камера, която ще им прави снимки, които ще бъдат поставени на картите. След това те могат да ги зареждат с определен брой пътувания, според групите за съответния месец. След изтичането на този един месец, правоимащите ще могат да зареждат картите си на Билетния център или автогарите в Бургас.

-Какво е положение за тези, които не използват намаление или просто искат да пътуват само веднъж?

-Всички останали граждани, които сега пътуват с редовни карти или искат да снабдят с електронна карта, ще могат да си вземат такава и да си я зареждат и на вендинг машините. Тези, които не искат да имат електронна карта, ще могат да си закупят хартиена карта от вендиг машините, която е с чип и ще дава възможност да се пътува определен брой пъти - 5, 10, 15, колкото искат, но след като те изтекат, тя трябва трябва да се изхвърли. Това е разликата между двете карти.

-Имат ли лимит в електронните карти? Могат ли хората да си заредят примерно 2 пътувания или пък 100?

-Може, но ще имат право само за две пътувания. Хората си решават, но трябва да се знае, че валидаторите ще издават определен сигнал, когато в картата остава само 2 пътувания. Не искаме нашите съграждани да изпадат в неудобна ситуация и да се качат в автобуса без пари в картата.

-Хартиеният билет само от шофьорите ли ще може да се купува?

-Да, само от тях. Цената ще бъде 1,50 лв. Във времето от 00:00 часа до 04:00 часа - 2 лв.

-А как ще се контролира влизането и излизането от автобусите, ще се промени ли досегашният модел?

-Влизането ще е само през първа врата, с изключение на хората с инвалидни колички или майките с детски такива, които ще се качват на втора врата. Там също ще има валидатор. На излизане не трябва да се валидира, поне докато не започне зонирането на Бургас. Тогава при него трябва да се валидира на излизане от автобуса, за да може се отчете, че пътникът е пътувал само в една зона и да му вземе такса само за една зона. Ако не го направи, системата ще го изчисли, че е пътувал до крайната точка на пътуването и може да му вземе повече пари. В интерес на пътниците, след като започне зонирането, да се валидират на слизане.

-Кога трябва да започне зонирането на Бургас?

-Предполагам, че в края на годината. То ще включва централната градска част, след това бургаските квартали и накрая съставните селища.

-В началото ще има наплив на хора и част от тях няма да са разбрали за промените. Как ще се реагира, ако един човек без увреждания или количка влезе през втора врата?

-В началото ще го упътваме, а след време ще започнем и да глобяваме. Една от задачите на контролата е да следи именно такива неща, да насочва хората и да не позволя те да се качват през трета или четвърта врата. Ако влезе от там пътникът на практика става нередовен, а глобите са в размер на 20 лев. Бургазлии трябва да се качват на първа врата, да се валидират и да заемат място в автобуса.

-Има големи притеснения за възможни опашки от хора при качването само от една врата. Готови ли сте да реагирате?

-Правим нещата стъпка по стъпка. Ако са толкова тежки нещата, то отново казвам, че и на втора врата има валидатор. Не можем да кажем днес какво ще се случи точно, нека да преценим всичко, когато новата система заработи.

-Колко време новата електронна и старата хартиена системи за билети ще работят заедно?

-Не по-малко от месец, за да може всички да се снабдят с електронни карти. Нужно е технологично време всички правоимащи да получат такива. Системата все пак трябва да се провери и от НАП.

-Какво става с тролейбусите и маршрутките? Те по каква система ще работят?

-Тролейбусите в момента са извън проекта за Интегриран градски транспорт. Те са по друга програма и валидаторите не влизат при тях. Сега има процедура на „Бургасбус” за закупуване на допълните такива устройства, които да бъдат поставени на тролейбусите и маршрутките.

В категории: Бургас


Автор
10
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
1357
18.04.2016 23:00:01
0
0
Нейко Решовски Преподавател по български език и литература на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"
Да се вдигнат заплатите в града поне с 50%! И с толкова да се намали постоянната безработица! Само така ще има смисъл това нововъведение, без да влияе отрицателно на бургаското гражданство. Тогава хората няма да бъдат по-богати, но ще могат да посрещнат транспортните си разходи.
9.
kiko
18.04.2016 22:41:47
0
1
abe tozi mindil dragnev nqmali da go maxat ve4e ot uan kostadinov e tam boluka
8.
Ким Чен Николов
18.04.2016 19:26:54
0
0
UJAS
7.
йхй
17.04.2016 22:07:29
0
4
6 шест лева от ж.п. гара до вхти
6.
а така,прецакаха ли ни
16.04.2016 17:39:07
2
8
Опаааа!Какво казва този господин директор?На излизане не трябва да се валидира, поне докато не започне зонирането на Бургас. Тогава при него трябва да се валидира на излизане от автобуса, за да може се отчете, че пътникът е пътувал само в една зона и да му вземе такса само за една зона. Ако не го направи, системата ще го изчисли, че е пътувал до крайната точка на пътуването и може да му вземе повече пари. В интерес на пътниците, след като започне зонирането, да се валидират на слизане.-Кога трябва да започне зонирането на Бургас?

-Предполагам, че в края на годината. То ще включва централната градска част, след това бургаските квартали и накрая съставните селища.
От това следва ,че до въвеждането на зонирането ще плащаме двойно ,че и тройно защото няма да е както сега да пътуваме без прикачване по една линия,а ще трябва да сменим поне 2,3.
5.
Ach
16.04.2016 15:24:40
0
2
Pochti kato v london ama mn hlqb ima oshte da qdete na 4-5 avtobusa spirat da taksuvat kartite i sa bez snimka kachvash se otpred slizash otzad
4.
шумахер
16.04.2016 13:26:49
4
6
Всичко е пълен ташак с цел забогатяване тия простотий така или иначе един ще отпаднат но в момента кмета трупа пачки
3.
Пътник
16.04.2016 12:24:35
0
8
Тази система би имала успех ако в града имаше метро , тогава на общинарите биха могли да се оправдаят очакванията относно този транспорт а и тук никой не е научен на ред и спазване на правила , отделно от това нелепо е да се правят сравнения с развитите европейски страни , там не съм видял хора помъкнали празни туби от вода , пазарски колички натъпкани с какво ли не, нахални и бутащи се хора само и само да се докопат да седнат в автобуса ....
2.
Бургас
16.04.2016 11:36:00
0
7
Аз мисля, че в Бургас ще бъде много трудно въвеждането на новата система, каквато е в Германия. Разликата е в потока на пътниците,т.е. времето, в което всички пътници ще закупят билет, например сутрин, пътувайки за работа. У нас автобусите в час пик са препълнени. В Германия могат да се преброят до 7 пътници в автобуса. Качването става предимно от първата врата, а слизането само от следващите, като се използва специална платформа при качване и слизане на хора с увреждания и майки с колички. Когато пътник се качи от втората врата и притежава карта, той не е глобяван, т.к при проверка показва картата си. Автобусите спират на спирките само когато има подаден звуков сигнал от пътник или на спирката има пътници за качване.
1.
КУРТИ
16.04.2016 09:16:02
2
6
НА ВНИМАНИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА ВСЯКА ВЕЧЕР НА ПОКРИВА НА СГРАДАТА НА УЛИЦА АДАМ МИЦКЕВИЧ 2 С ВЪНШНИЯ АСАНСЬОР ГРУПИ ОТ НАРКОМАНИ НА 14 ГОДИНИ ПУШАТ ТРЕВА ПО 3 ЧАСА ИГРАЯТ КЮЧЕК , ДО 2 ЧАСА ВЕЧЕРТА НА ПОКРИВА НА СГРАДАТА ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори